458155
458155
458155
458155
458155

"Blokirani duguju više od 40 milijardi kuna, neki imaju oročenu štednju"

  • , 23.11.2016., 21:36
  • Autor:
  • komentara

S današnjim danom ukupni dug svih blokiranih građana, poslodavaca i obrtnika u Hrvatskoj prešao je 40 milijardi kuna.

 
 
 
 
Dug u Hrvatskoj (Video: Dnevnik Nove TV)
Dug u Hrvatskoj (Video: Dnevnik Nove TV)

Kada se detaljnije analiziraju podaci FINE o blokiranima i iznosima koje duguju, iznenadili biste se koji su sve iznosi u pitanju. Dugove i blokade u Dnevniku Nove TV analizirao je Mislav Bago.

Današnji dug završit ćemo s 14 milijuna kuna novog duga, a on će u ovome trenutku u konačnici iznositi 40,4 milijardi kuna, a pod blokadom će biti 328.635 građana.

Najzaduženiji građanin u ovom je trenutku dužan 403,8 milijuna kuna. S druge strane 121.854 građana duguju do 10.000 kuna. Njihov zajednički dug iznosi 458,08 milijuna kuna. To je trećina blokiranih građana.

U trećoj skupini blokiranih nalazi se 4.416 građana koji duguju više od milijun kuna. Njihov dug iznosi 21,4 milijarde kuna što je gotovo polovica od ukupnog duga.

Svi oni u blokadi su više od godinu dana, ali postoje i rekorderi koji su dužni nekoliko godina pa čak i desetljeća.

Jedan građanin ima dug od 241.000 kuna i blokiran je već 23 godine. Jedan poduzetnik dužan je 703.027 kuna i to već 20 godina.

Gotovo svaki treći blokirani ima oročenu štednju koju ne može izgubiti.

Blokirani najviše duguju bankama – 20,42 milijarde kuna. Slijedi kartična industrija s 812,9 milijuna kuna, država s 4,8 milijarde kuna, telekomi s 1,08 milijardi kuna, DORH i sudovi s 22,1 milijuna kuna te odvjetnici i sudski vještaci s potraživanjima od 398,89 tisuća kuna. Na kraju slijede sindikati s potraživanjima od 3,1 milijuna kuna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se