Zaposlenici u znak potpore ravnateljici izašli ispred zgrade zadarskog Centra za socijalnu skrb (Foto: Dnevnik.hr)
Zaposlenici u znak potpore ravnateljici izašli ispred zgrade zadarskog Centra za socijalnu skrb (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb u Zadru sastalo se kako bi raspravilo o propustima u radu ravnateljice Vesne Burčul zbog slučaja bacanja djece s prvog kata na Pagu i zatražilo njezino očitovanje. Sastanak se nastavlja sutra jer članovi moraju proučiti izvješće nadzora.


Uoči sjednice, 40-ak djelatnika zadarskog Centra za socijalnu skrb izišlo je pred zgradu Centra u znak potpore ravnateljici. 

Vezani članci Vesna Burčul (Foto: Dino Stanin/Pixsell) Upravno vijeće podržalo prijedlog za razrješenje ravnateljice zadarskog Centra za socijalnu skrb Vesna Burčul (Foto: Dino Stanin/Pixsell) Nema odluke o smjeni ravnateljice zadarskog Centra, traže se dodatna objašnjenja

"Vidljivo je da radnika nedostaje. Ovaj centar ima dva-tri automobila, a pokrivaju područje od Gračaca do Zadra, to je nemoguće realizirati. Radnici su zatrpani papirologijom, a trebali bi raditi na terenu. Ravnateljica je "osuđena" i prije negoli je Upravno vijeće donijelo odluku", kazao je Zvonimir Petrović, zamjenik predsjednika Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi.

Nešto nakon 11 sati sastanak je završio, a kako javlja reporter Dnevnika Nove TV Šime Vičević, nastavit će se sutra jer članovi moraju poručiti izvješće nadzora. 

Nakon što su otkriveni teški propusti, očekuje se da će na stolu imati izvješće o provedenim nadzorima, o čemu će najprije raspraviti, a onda i zatražiti očitovanje ravnateljice, čija je smjena predložena u petak.

Podsjetimo, Štefica Karačić, šefica inspekcije u slučaju s Paga koji je zgrozio Hrvatsku, u Dnevniku Nove TV u subotu je potvrdila da je sud, na temelju prijedloga Centra za socijalnu skrb, još 2013. donio odluku o oduzimanju djece roditeljima, ali ovrhu je njihov odvjetnik ipak uspio spriječiti dodatnom procjenom psihijatra.

Ravnateljica prozvanog Centra za socijalnu skrb Zadar ne želi pred kamere, a odvjetnik obitelji koji je angažirao psihijatra temeljem čijeg nalaza su djeca ostala roditeljima o ovoj temi ne želi govoriti.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju