Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na rijeci Savi od mjesta Prelošćice do Lukavca uočena je jučer prijepodne masna mrlja o čemu su obaviješteni Policijska uprava sisačko-moslavačka, vodopravna inspekcija te dežurni inženjer u Hrvatskim vodama, izvijestio je jutros Državni centar 112.


Policijska ophodnja je obišla mjesto događaja i utvrdila kako se mrlja kontinuirano širi i da se osjeća smrad. Sve nadležne službe izašle su na mjesto događaja te će pokušati utvrditi izvor onečišćenja i procijeniti veličinu onečišćenja.

Vezani članci Policija - Ilustracija - 2 Novi smrtni slučaj u Zagrebu: U koritu Save pronađeno tijelo Ribe - 2 VIDEO Nevjerojatni prizori s obale Save: Mrtve ribe plutaju uz kopno, ribočuvari zabrinuti - ''Ovo nije prvi put''

Masna mrlja došla je iz Rafinerije Sisak, doznaje se u Hrvatskim vodama. Masna mrlja je otišla nizvodno, a Rafinerija Sisak je postupila prema Operativnom planu u slučaju iznenadnih onečišćenja kako bi se zaustavilo eventualno daljnje onečišćenje, navode u Hrvatskim vodama. Također dodaju kako sisačka Rafinerije desetak puta godišnje onečisti rijeku Savu. Trenutno nema daljnjih onečišćenja na rijeci Savi te je pojačan nadzor, ističu u Hrvatskim vodama.

Državni centar 112 izvijestio je jutros da je na rijeci Savi od mjesta Prelošćice do Lukavca uočena jučer prijepodne masna mrlja o čemu su obaviješteni Policijska uprava sisačko-moslavačka, vodopravna inspekcija te dežurni inženjer u Hrvatskim vodama. Policijska ophodnja je obišla mjesto događaja i utvrdila kako se mrlja kontinuirano širi i da se osjeća smrad. Sve nadležne službe izašle su na mjesto događaja, a prema informaciji dobivenoj od policije, koja je sudjelovala u očevidu, onečišćenje je nastalo iz ispusta Rafinerije Sisak, gdje je ispuštena nedovoljno obrađena otpadna voda. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju