Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveće gradilište u Hrvatskoj

Radovi na splitskoj zračnoj luci u punom su jeku: Projekt vrijedan 450 milijuna trebao bi biti završen sljedeće godine

Kako bi splitska zračna luka trebala izgledati nakon završetka radova sljedeće sezone (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Kako bi splitska zračna luka trebala izgledati nakon završetka radova sljedeće sezone (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kako bi splitska zračna luka trebala izgledati nakon završetka radova sljedeće sezone (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Kako bi splitska zračna luka trebala izgledati nakon završetka radova sljedeće sezone (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Kako bi splitska zračna luka trebala izgledati nakon završetka radova sljedeće sezone (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kako bi splitska zračna luka trebala izgledati nakon završetka radova sljedeće sezone (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Putnici u splitskoj zračnoj luci (Foto: Dnevnik.hr) Putnici u splitskoj zračnoj luci (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Avion u splitskoj zračnoj luci (Foto: Dnevnik.hr) Avion u splitskoj zračnoj luci (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Pero Bilas, Zračna luka Split (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Zračna luka Split trenutačno je najveće gradilište u državi. Samo prošle godine lukom je prošlo dva milijuna i 818 tisuća putnika. Dok se drugi aerodromi grade kreditima, daju u koncesiju, splitski se gradi novcem koji zračna luka zaradi.

Ni kiša u ponedjeljak nije zaustavila radove u splitskoj zračnoj luci, na kojoj bi radovi trebali biti gotovi krajem sezone iduće godine.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

"Očekujemo da će do kraja godine završiti radovi na dogradnji terminala. Valja istaknuti da se paralelno s građevinskim dijelom odvijaju radovi na instalaciji specifične opreme", rekao je Pero Bilas iz Zračne luke Split.

Novo parkiralište je tu, a dovršava se i most za putnike.

"Ukupna je vrijednost 450 milijuna kuna, a dijelom se financira iz vlastitih sredstava i dijelom iz kredita", rekao je Bilas.

U špici sezone golem je pritisak putnika na luku. Iz zračne luke ispričavaju se zbog poteškoća i mole za strpljenje dok traju radovi. Tvrde da će svi problemi nestati kada se izgradi most koji će putnike bez ikakvih problema voditi od parkirališta do zgrade Zračne luke Split.

Usporedbe radi, kroz zagrebačku zračnu luku prošle je godine prošlo više od tri milijuna putnika, a kroz splitsku više od dva milijuna i 818 tisuća. Istovremeno, kroz dubrovačku zračnu luku prošlo je nešto više od dva milijuna i 300 tisuća putnika.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene