Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavili s prosvjedom

Radnici Dine očajni: Stanje je alarmantno!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici DINE, dijela DIOKI grupe, u Omišlju na Krku, nastavili su prosvjedovati.

Ulaz u tvornicu je blokiran, a u krug se puštaju samo kolege koji rade na održavanju opasnog kemijskog pogona. 350 radnika već šest mjeseci nije dobilo plaću, a zbunjuju ih i oprečne informacije iz Vlade.

Pročitajte i ovo Plaće - 2 hladan tuš Veliko razočaranje za mnoge radnike u javnom sektoru: "To stvarno nije pošteno"; Ministar u Dnevniku Nove TV objasnio što se dogodilo Sudac Odluka pada u utorak Sprema li se novi štrajk sudaca?: Vlada ili može ispuniti obećano ili...

>> Blokada ulaza u tvornicu Dina: Radnici se ne miču dok ne dobiju plaću

Nije im jasno zašto se DINA nije izdvojila iz DIOKI grupe, prodala zainteresiranim stranim korporacijama i počela s proizvodnjom. Jer, riješnje ovog problema čekaju i naručitelji koji žele s DINOM potpisati ugovor o otkupu proizvoda. Radnici su na rubu očaja.

'Stanje je alarmantno, nije normalno, jer ljudi koji nisu dobili 6 mjeseci plaču a imaju još potraživanja od prošle i pretprošle godine -to znači da su oni stvarno na rubu egzistencije i preživljavanja', tvrdi Naim Bulat, predsjednik Sindikata radnika DINA-e.

'Nisu zaslužili ovakav tretman- stvarali su ovu državu a na kraju su gladni kruha', zaključio je Dario Šarengradac, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Omišalj.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene