Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Val prosvjeda u Splitu

Radnici Dalmacijavina kod Sanadera, radnici Jadrankamena naišli na skinutu kvaku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici Dalmacijavina danas se pred zgradom Županije obratio im župan Ante Sanader, a radnici Jadrankamena, kojima su podršku došle dati i radnice Uzora, stigli su pred zgradu uprave i naišli na zaključana vrata s kojih je bila skinuta čak i kvaka.

Radnici Dalmacijavina su se u 10 sati okupili u trajektnoj luci ispred bivšeg pogona tvornice i krenuli u mirnu prosvjednu šetnju po gradu. Došli su pred zgradu Županije i izrazili svoje nezadovoljstvo time što proizvodnja još nije pokrenuta niti im je isplaćeno pet zaostalih plaća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 43.333 kuna Sud kaznio bivšeg direktora Jadrankamena zbog neisplate plaća 286 radnika! Slika nije dostupna Kreće se u izradu plana 'Slučaj Jadrankamen': Vjerovnici prihvatili prijedlog o nastavku proizvodnje

Radnicima se potom obratio župan Ante Sanader i kazao kako će napraviti sve što je u njegovoj moći da se proizvodnja pokrene. Radnici u to sumnjaju pa su najavili nove prosvjede sve dok ne dobiju konkretne odgovore.

Jozo Marić iz HUS-a ih je obavijestio da Dalmacijavino više nije pod inguerencijom Ministarstva poljoprivrede već je dodijeljeno Ministarstvu gospodarstva.

Tek što je završio prosvjed radnika Dalmacijavina u splitsku je luku stigao trajekt s Brača s radnicima Jadrankamena. Oni su se iz luke uputili prema upravoj zgradi tvrtke (u kojoj se inače nalazi i Uprava Uzora jer imaju istog vlasnika). Pred zgradom Uprave dočekalo ih je 20-ak radnica Uzora koje su im došle dati svoju potporu.

Radnici su željeli ući u zgradu kako bi razgovarali s Upravom, no naišli su na zaključana željezna vrata s kojih je bila skinuta čak i kvaka.

Iako je policija u priličnom broju pratila situaciju, radnike nisu pokušali spriječiti da uđu u zgradu Uprave. Prosvjed za sada prolazi bez izgreda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene