Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Duguju radnicama puno toga

Radnice Uzora s radošću dočekale prijavu Brune Orešara za gospodarski kriminal

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijest da je policija prijavila Brunu Orešara i još petoricu za gospodarski kriminal, s posebnom su radošću dočekale radnice Uzora. Čak 12 i pol milijuna kuna, vlasnici im duguju za poreze i doprinose, i milijun i pol kuna za neisplaćene plaće.

'To vam je mali korak za čovjeka, a velik za čovječanstvo. Nadamo se da će se te prijave nastaviti dalje, odnosno da će se proširiti, jer to je samo jedan mali dio kolača kojeg je jedna mala grupa uzela', istaknula je Ljiljana Šućur, sindikalna povjerenica Uzora.

Pročitajte i ovo Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku Slika nije dostupna Kaznena prijava Kaznena prijava Orešaru zbog štete od 23 milijuna kuna

Policija je šestorku prijavila i za trošenje milijun i dvjesto tisuća kuna državnih poticaja. Država ih je isplatila, ali ne i nadzirala njihovu potrošnju. Tome, kažu sindikati, treba stati na kraj. 'Treba stvoriti jedan jedinstveni nadzorni sustav koji će to nadzirati, pratiti i spriječiti zloporabu', ističe Krešimir Sever iz NHS-a.

Za Uzor je čini se kasno. Kao i za radnice Kamenskog. One već mjesecima piju gorku kavu. Danica Sabljak još čeka svojih pet plaća. Vjeruju, jedino u Gospu, kaže Danica Sabljak, a od plaća i svojih šivaćih strojeva, kao da su se oprostile. 'Otvaram i dalje vrata, koliko otvorim, toliko mi se zatvori, kao gospođo ne možemo mi vama pomoći. Nažalost, ova država propada, mi smo nova Grčka', smatra Sabljak.

Dok državne škare ne počnu kontrolirati koliko i kome daju proračunski novac, prijava kao što je ova protiv Brune Orešara, bit će još. Ali, nažalost, i radnica s radnim knjižicama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene