Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet na posao

Radnici Jadrankamena ne odustaju: Sutra je novi dan!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snimke specijalaca na Braču teško se zaboravljaju, ali radnike Jadrankamena ni to iskustvo, kažu, neće odvratiti od borbe za tvrtku kojoj su posvetili život.

Scenama obiteljske kuće opkoljene interventnim specijalcima Darija Drpić nije se nikada nadala otkako se udala za Tončija u Pučišća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Burno u Jadrankamenu Radnici vidjeli direktora u novom Audiju pa ga išamarali? Slika nije dostupna Val prosvjeda u Splitu Radnici Dalmacijavina kod Sanadera, radnici Jadrankamena naišli na skinutu kvaku!

'U prvom navratu šok i stres. Ali sam se pribrala i otišla na posao, zamolila policajce. Imamo u kući staru bolesnu majku', kazala je Darija.

Na općim prosvjedima prije mjesec i pol Pero je bio među najglasnijima. Radnička sudbina nakon prosvjeda nije se promijenila, a obitelj se mora prehraniti, djecu odvesti u šetnju rivom.

'Treba se boriti za ovo dvoje djece, ženu, mater. Ja vjerujem u budućnost', kazao je Pero Orlandini.

A budućnost je iako marljivo rade, vrlo neizvjesna.

'Mi ne možemo prodavati kamen jer nemamo žiro račun. Ne možemo prodavati kamen na crno', pojasnio je predsjednik sindikata Jadrankamena Tonči Drpić.

Sindikalni vođa organizator je blokada za stečajnog upravitelja na ulazu u tvrtku. Tvrdi da je dobro proučio zakon i dok traje žalbeni postupak, upravitelj neće preko rampe.

'Ja sam legalist. I ja ću poštivati zakone ove zemlje. Kad bude gotov žalbeni postupak mi ćemo poštivati svaku odluku suda', kazao je Drpić.

Bračkim su se kamenom, sjećaju se sa sjetom, mogle izgraditi kuće i gradovi, a firma je pred stečajem. Nekad se od tisuća tona viška materijala zarađivalo na izvornim suvenirima.

Sutra će opet na posao. Radna odijela nedjeljom su oprana i spremna za sutrašnji radni dan. Dok je žalbeni postupak na stečaj u tijeku dolazit će u tvrtku. Radit će iako ne znaju što su im plodovi rada i hoće li ikada za to biti plaćeni.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene