Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od 1. prosinca

Radio taxi Zagreb snižava cijene usluga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radio taxi Zagreb’ od 1. prosinca snižava cijene svojih usluga na zagrebačkom području pa je cijena starta 9,90, kilometar vožnje 4,90, a sat čekanja 40 kuna, rečeno je danas na konferenciji za novinare Udruženja autotaksi prijevoznika grada Zagreba ‘Radio taxi Zagreb’ i Hrvatske obrtničke komore.

Novi predsjednik ‘Radio taxi Zagreba’ Željko Petković najavio je da se ukidaju i noćne tarife i obračun prtljage te da bi to u konačnici snizilo cijenu vožnje oko 40 posto. Najavio je da su planu razne novosti u poslovanju tog udruženja zagrebačkih taksista.

Kazao je da ga je skupština izabrala na sjednici 17. studenoga te poduprla njegove ideje za bolji rad tog udruženja. Osim novih cijena Petković je najavio bespoštednu borbu protiv prenaplate taksi-usluga svojih članova, uvođenje pisača za ispis računa te razne tehničke promjene u modernizaciji Radio centra i Call-centra te novi kodeks ponašanja, odijevanja i poslovanja taksista.

Petković je naglasio da se nove cijene jamče od početka primjene te da će svi taksimetri biti jednako baždareni. Što se tiče mojih kolega, uvijek će biti nezadovoljnih promjenama, ali za sada nema naznaka da bi netko od njih želio istupiti iz udruženja, istaknuo je, dodavši da bi sa svima koji nisu zadovoljni novim vodstvom i promjenama u poslovanju ‘mogao naći zajednički jezik’.

Predsjednik HOK-a Damir Ranogajec istaknuo je da je na skupštini udruženja 17. studenoga izabrano novo vodstvo ‘Radio taxi Zagreba’, jer je članstvo bio nezadovoljno radom dosadašnjeg vodstva i tražilo izbornu skupštinu od HOK-a.

Po njegovim riječima dosadašnje vodstvo nije štitilo interese svog članstva i sporo je reagiralo na pojavu konkurencije na tržištu taksi-usluga u Zagrebu.

Ranogajec je pozvao građane da svaku moguću nezakonitost u radu taksista ‘Radio taxi Zagreba’, primjerice ako ne izdaju račun, prijave inspekcijama i Hrvatskoj obrtničkoj komori. (Hina)

Pročitajte i ovo Taksi u Dubrovniku - 1 Problem velikih gužvi Dubrovnik kreće u obračun s prometnim kaosom: Novim rješenjem nisu svi zadovoljni Visoka cijena kruha - 1 50 posto poskupio u 2 godine Kolika je poštena cijena jedne štruce bijelog kruha - otkriva stručnjak

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene