Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Idealan posao?

Rad od kuće - kad su vam za početak radnog dana potrebni samo laptop i šalica kave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rad od kuće sve je popularniji u zemljama Europske unije. Nepostojanje radnog vremena i opuštenija atmosfera - sve to odgovara i radnicima i poslodavcima, a u konačnici je najvažnije da se posao odradi. Kroz ovakav način samozapošljavanja smanjuje se i broj onih na burzi rada, a manjem broju nezaposlenih trebalo bi pridonijeti i sezonsko zapošljavanje.

Šalica kave i laptop je sve što Sebastijanu treba da bi započeo radni dan. Bavi se web dizajnom, pa većinu poslova obavlja iz vlastitog doma. 'Dam zadatke svojim radnicima i osobama koji nisu u uredu, da naprave, i u principu ja vodim dijalog bilo preko maila, bilo preko nekakvih chatova s njima, i najnormalnije odrađujemo radni dan kao da smo svi u uredu', kaže Sebastijan Galić.

Pročitajte i ovo Potraga za zaposlenicima - 1 Očajni poslodavci Nude 300 eura za onog tko im nađe radnika: "To je postala nemoguća misija" Zakon o radu: Ilustracija - 1 PREDNOSTI I MANE Od početka godine u zakonu prvi put i rad od kuće: Što o promjenama kažu poslodavci, a što radnici?

Programiraju za klijente iz cijelog svijeta, pa poslovne sastanke nekad odrađuju i u gluho doba noći. Rad iz kuće idealan je za takav posao.

Odlična vijest za nezaposlene u Hrvatskoj

Iz udobnosti doma radi i Danijela Čavlović. Ona vodi hostel, i to uglavnom uz pomoć pametnog telefona i računala. 'Ukoliko mene gost zove, on ne mora znati gdje se ja nalazim, ja imam situaciju da sam na placu, dobijem telefonski poziv jer mi je i fiksna linija preusmjerena na smartphone i mogu napraviti rezervaciju na štandu na tržnici', kaže nam Danijela.

Rad od kuće sve je češći trend u Europi. Na razini Europske unije, 90 posto ljudi zaposleno je u malim tvrtkama, od čega najveći dio tih tvrtki ima sjedište u domovima vlasnika.

Kroz takav oblik samozapošljavanja smanjuje se i broj onih koji čekaju posao na burzi rada. Trenutačno ih je 316.038, a brojka će padati, uvjeren je ministar Mrsić, i zbog sezonaca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene