Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jednim trakom kroz sezonu

Put od aerodroma do Dubrovnika nikad nije bio duži

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovnik je među rijetkim velikim hrvatskim gradovima do kojeg još nije stigla autocesta. Upravo zbog toga tamo milijun gostiju dolazi avionom. Ako je taj put bio udoban, onda kreće drama. Jedina cesta do grada popravlja se već pola godine. Kako nema alternativne ceste, put koji bi trebao trajati pola sata traje satima uz kilometarske gužve.

Zastoji, vrućina, gužve, put od aerodroma do Dubrovnika nikad nije bio duži. Vozačima treba i do dva sata. Povezanost nekih mjesta Župe dubrovačke sada ovisi o izmjenama crvenog i zelenog svjetla. 'Zadnjih par dana imamo zbilja velike gužve i imamo kolone s jedne i druge strane po par kilometara', rekao je Ivo Handabaka iz TZ Župe Dubrovačke. Cesta kod mjesta Plat propala je nakon velikih kiša sredinom veljače. Ipak, početak radova trebalo je čekati više od mjesec dana.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

Stara praksa opet se nastavlja. Stotinjak metara dalje cesta je također propala. Umjesto prave obnove, nasut je novi sloj asfalta, pa dok izdrži. Čekanje zelenog svijetla na temperaturi od 40-tak stupnjeva i nije baš odmor iz snova. Iako cesta na ovom tek se sada pristupilo temeljitoj obnovi. Dodatni problem je što je upravo na ovom mjestu Hrvatska najuža, te je jednostavno nemoguće napraviti još jednu cestu. Zaključak svega jest da je sezona već dobrano počela, a po starom dobrom običaju, radovi su u tijeku. Većina gostiju, uz more, plaže i hotele, pamtit će i ovaj put iz snova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene