Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pusić: Posebno hvala Makedoniji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić na današnjoj je sjedici Vlade uputila posebnu zahvalu Makedoniji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima za pomoć uplaćenu za sanaciju šteta od polava u istočnoj Hrvatskoj.

Ujedinjeni Arapski Emirati odredili su milijun i pol dolara pomoći koja će vrlo vjerojatno biti upotrebljena za kupnju kontejnera, a Makedonija je uplatila 98.550 eura, rekla je Pusić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Parlamentarni izbori Objavljeno koliko se može potrošiti za promidžbu kandidata na izborima Krešendo: Jadranka Kosor, Vesna Pusić i Hrvoje Krešić KREŠENDO HRVOJA KREŠIĆA Pikanterije i političke izdaje: "Složila mi se slika da su ga imali u šaci, moj muž je zamalo pao u nesvijest"

"Koristim priliku da se zahvalim svim donatorima, a posebno Republici Makedoniji koja i sama ima slične poteškoće kao i mi, ali je u teškim uvjetima odlučila na ovaj način pomoći", rekla je Pusić.

Vlada je na današnjoj sjednici odobrila Ministarstvu poljoprivrede zaključivanje ugovora s trgovačkim društvima Belje, Darda i Žito o isporuci stočne hrane za prehranu stoke izmještene s poplavljenih područja.

Ujedno je odobrila i isporuku kukuruza iz strateških robnih zaliha kao prijeboj za isporučenu stočnu hranu. Pritom se dug za isporučeni kukuruz knjiži na teret državnoga proračuna. Riječ je o 2500 tona kukuruza kojim bi se izvršio prijeboj, vrijednosti 5,3 milijuna kuna.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina izvijestio je da je iz područja zahvaćenih poplavom spašeno 10.300 grla stoke koja je smještena na 395 farmi u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji.

Mali Slavonci stigli u Zadar: 'Cijeli dan gledaju uplakane roditelje, sad su se makli od toga'

Vlada je donijela i odluku o provođenju mjera gospodarenja otpadom nakon poplave na području Vukovarsko-srijemske županije kojom se Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zadužuje osigurati sredstva procijenjene vrijednosti u iznosu od 50 milijuna kuna, iz viška prihoda Fonda za 2013. godinu.

Fond će komunalnim društvima na poplavom pogođenom području Vukovarsko-srijemske županije, koja imaju važeću dozvolu za gospodarenje otpadom, sklopiti odgovarajuće ugovore koji će definirati međusobna prava i obveze.

Mjere gospodarenja otpadom obuhvaćaju troškove prikupljanja, prijevoza, odvajanja, prihvata i obrade otpada s ugroženih područja.

Premijer Milanović ocijenio je na početku sjednice Vlade da sanacija šteta od poplave teče dobro te da nakon što uskoro bude ukinut državni stožer, treba pristupiti konretnim projektima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene