Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak u Vukovaru

Pupovac ponovno prokomentirao proslavu 'Oluje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) u nedjelju, u sjedištu stranke u Vukovaru, odlučuju o kandidatima koji će biti na izbornim listama na prijevremenim parlamentarnim izborima, a, kako je rečeno, na izborima će imati tri kandidata na manjinskoj listi.

„Na ovim izborima imat ćemo tri kandidata na manjinskoj listi. Za razliku od prošlih izbora nećemo izlaziti niti u jednoj drugoj izbornoj jedinici. Očekujemo da će SDSS i ovaj put u Hrvatskom saboru imati tri svoja saborska zastupnika“, izjavio je zamjenik predsjednika SDSS-a Milorad Pupovac.

Govoreći o izbornim očekivanjima Pupovac je rekao da će SDSS, zajedno s ostalim manjinskim zastupnicima, nakon izbora odlučiti hoće li i koju opciju podržati.

„Pokušat ćemo utjecati da se sastavi što je moguća bolja i stabilnija Vlada. Iskustvo kratkotrajnosti, nestabilnosti i eksperimentiranja s Vladom moralo bi definitivno biti iza nas jer je Hrvatska na taj način izgubila previše vremena. Ako se dogodi da ponovimo taj eksperiment biti će to golema šteta za Hrvatsku i veliki gubitak za sve političke stranke“, dodao je.

Prokomentiravši neke izjave i medijska nagađanja o mogućnosti stvaranja tzv. „velike koalicije“ HDZ – SDP, Pupovac je ustvrdio kako s tom opcijom birače plaši Most u interesu svojih političkih poena.

„Ovoga trenutka teško je govoriti o tome kako će izgledati razgovori i buduća većina. Mnogo je pitanja i mnogo neizvjesnosti koje nose ovi izbori“, kazao je.

Pupovac: Zbog načina proslave Oluje SDSS-u teško sudjelovati na obilježavanju

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac i Boris Milošević Očekuju reakciju policije SDSS: "U Vukovaru nije bio sukob navijača, nego brutalni napad na djecu" Milorad Pupovac, Anja Šimpraga Uoči obljetnice tragedije Pupovac ne ide u Vukovar, potpredsjednica Vlade upozorila: "Trebali smo i htjeli biti u Koloni sjećanja, ali ne možemo"

Pupovac je u Vukovaru ponovno prokomentirao atmosferu i proslavu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u Kninu, rekavši da je zbog načina proslave SDSS-u vrlo teško sudjelovati.

Kazao je da s obzirom na način kako se obilježava Dan pobjede, 5. kolovoza, i kako je on ove godine obilježen u Kninu, njemu i SDSS-u bilo vrlo teško sudjelovati u tome.

„Nitko na takvome obilježavanju ne bi trebao sudjelovati kome je stalo do ove zemlje, Ustava i zakonitosti kao i čestitih ljudi i njihovoga doprinosa u borbi za mir i slobodu u Hrvatskoj", ustvrdio je Pupovac, dodavši: "Osramotili su mnoge koji su se svojim životima i časti borili za drugačiju Hrvatsku, a ne onakvu kakvu su pojedinci tamo manifestirali i zagovarali“.

Upitan od novinara zašto ni ove godine predstavnici srpske nacionalne manjine nisu sudjelovali na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Vukovaru, Pupovac je rekao kako ne zna da se taj blagdan obilježava bilo gdje, osim u Kninu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene