Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kad šefica nazove je dolazim'

'Dosta o tim izborima! Izbori će biti kada će biti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kod premijerke Jadranke Kosor na sastanak su došli Milorad Pupovac i Josip Friščić.

Iako se očekivalo kako će na današnji sastanak kod premijerke biti pozvani svi koalicijski partneri, to se nije dogodilo. Na sastanak su pozvani samo Josip Friščić iz HSS-a, te Milorad Pupovac iz SDSS-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Koalicijski partneri nisu bili upoznati 'Šimonovićev odlazak je loša stvar za hrvatsku Vladu' Slika nije dostupna Hoće li partneri slušati premijerku? 'Uloga koalicije nije da je vodeća stranka ta koja nameće'

'Dosta o tim izborima. Izbori će biti kada će biti, u zakonskom roku. U 6. mjesecu ćemo odlučiti kada će biti izbori', odgovorio je bijesno Friščić na naše pitanje je li nas dvosatnom razgovoru s predsjendicom Vlade bilo riječi o terminu izbora.

Malo rječitiji o sastanku s predsjednicom Vlade je bio koalicijski partner Milorad Pupovac. 'Današnji sastanak u Vladi kao cilj je imao dogovoriti veliki prošireni sastanaka vladajuće koalicije koji bi trebao otkloniti sve teme trenutno aktualne u zemlji', kazao je Pupovac.

iako nije htio decidirano reći koje su to teme, iz razgovora se moglo zaključiti da su teme, osim izbora, vezane uz završetak pregovora s Europskom unijom.

Pupovac nije želio komentirati sve češće informacije, koje dolaze iz raznih krugova da Hrvatska možda neće završiti pregovore u lipnju. Komentirao je i prošlotjedne konzultacije kod predsjednika Josipovića zbog kojih je izbio svojevrsni sukoba na relaciji predsjednik Josipović - predsjednica Vlade. Premijerka je Josipovića optužila da izlazi iz ustavnih okvira, a Pupovac je rekao da nije na njemu da miri sukobljene strane ali da takve nesuglasice nisu potrebne.

Prije sastanka Josip Friščić je izjavio novinarima 'kada šefica nazove, ja se odazovem', a Milorad Pupovac je izjavio kako je poziv na sastanak 'očekivan, obzirom na situaciju'. Dodao je kako vjeruje da će na sastanku biti više tema.

>> Kosor: Spremni smo raditi 24 sata na dan

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene