Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kod premijerke Jadranke Kosor na sastanak su došli Milorad Pupovac i Josip Friščić.


Iako se očekivalo kako će na današnji sastanak kod premijerke biti pozvani svi koalicijski partneri, to se nije dogodilo. Na sastanak su pozvani samo Josip Friščić iz HSS-a, te Milorad Pupovac iz SDSS-a.

Vezani članci Slika nije dostupna Koalicija se raspada, HSLS pred izlaskom Slika nije dostupna 'Šimonovićev odlazak je loša stvar za hrvatsku Vladu'

'Dosta o tim izborima. Izbori će biti kada će biti, u zakonskom roku. U 6. mjesecu ćemo odlučiti kada će biti izbori', odgovorio je bijesno Friščić na naše pitanje je li nas dvosatnom razgovoru s predsjendicom Vlade bilo riječi o terminu izbora.

Malo rječitiji o sastanku s predsjednicom Vlade je bio koalicijski partner Milorad Pupovac. 'Današnji sastanak u Vladi kao cilj je imao dogovoriti veliki prošireni sastanaka vladajuće koalicije koji bi trebao otkloniti sve teme trenutno aktualne u zemlji', kazao je Pupovac.

iako nije htio decidirano reći koje su to teme, iz razgovora se moglo zaključiti da su teme, osim izbora, vezane uz završetak pregovora s Europskom unijom.

Pupovac nije želio komentirati sve češće informacije, koje dolaze iz raznih krugova da Hrvatska možda neće završiti pregovore u lipnju. Komentirao je i prošlotjedne konzultacije kod predsjednika Josipovića zbog kojih je izbio svojevrsni sukoba na relaciji predsjednik Josipović - predsjednica Vlade. Premijerka je Josipovića optužila da izlazi iz ustavnih okvira, a Pupovac je rekao da nije na njemu da miri sukobljene strane ali da takve nesuglasice nisu potrebne.

Prije sastanka Josip Friščić je izjavio novinarima 'kada šefica nazove, ja se odazovem', a Milorad Pupovac je izjavio kako je poziv na sastanak 'očekivan, obzirom na situaciju'. Dodao je kako vjeruje da će na sastanku biti više tema.

>> Kosor: Spremni smo raditi 24 sata na dan