Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasnost za kupače

Pula: Počelo vađenje zaostalih mina iz mora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na području Štinjanske luke nedaleko od Pule danas je iz mora počelo uklanjanje neeksplodiranih ubojitih naprava, to jest mina koje potječu iz Prvoga i Drugoga svjetskog rata.

Po riječima glasnogovornice istarske Policijske uprave Nataše Rogić, u akciji sudjeluje nekoliko vrsta policijskih jedinica, a radi sigurnosti, put koji vodi do tog mjesta zatvoren je za sav promet od Štinjana do Štinjanske luke te s morske strane, gdje je zabranjena plovidba. Voditelj odsjeka protueksplozijske zaštite istarske Policijske uprave Anto Mijatović rekao je danas u izjavi za novinare kako se iz mora u Istarskoj županiji uklanjaju minsko-eksplozivne naprave koje potječu iz Prvoga i Drugoga svjetskog rata.

Pročitajte i ovo Otkrivena velika mina u lošinjskom akvatoriju: Opsežna akcija u tijeku - 2 uklanjanje opasnosti FOTO Pogledajte kako izgleda velika mina kod hrvatskog otoka: Evakuirali stanovnike, akcija u tijeku Gradonačelnik Pule Filip Zoričić krivotvoreni potpis Gradonačelnik Pule: "Predsjednica Gradskog vijeća više nema moju podršku, vrijeme je za izbore"

Po njegovim riječima, riječ se o minama koje su u moru više od 60 godina te nisu opasne za plovila ni za kupače ako ih se ne dira i ne pomiče. Iz mora su dosad izvađene dvije avionske bombe, a akcija se nastavlja iduća dva dana. Anto Mijatović je istaknuo kako je do početka turističke sezone planirano izvaditi bombe s još nekoliko mjesta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene