Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je na Mostu

SLUŽBENO POTVRDILI IDS će glasati za opoziv premijera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić potvrdio je u ponedjeljak da će njegova stranka biti za opoziv premijera Tihomira Oreškovića i glasovati za raspuštanje Hrvatskog sabora.

IDS-ovi saborski zastupnici Boris Miletić, Giovanni Sponza i Tulio Demetlika glasovat će za opoziv premijera Oreškovića i time cijele Vlade, koja se u proteklom razdoblju pokazala apsolutno nefunkcionalnom i generatorom političke nestabilnosti. Smatramo da je što skorije raspuštanje Sabora, a potom i raspisivanje izbora, jedini ispravni način da se prekine politička agonija u zemlji", izjavio je Miletić.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Nakon Milanovića Raspada se SDP-ova koalicija, otpale već tri stranke: ''Izgurali su nas'' Slika nije dostupna Boris Miletić Boris Miletić: SDP ima ozbiljnih problema. Saucha je promijenio tijek hrvatske povijesti

Po njegovim riječima, nitko ga nije kontaktirao u vezi eventualnog formiranja nove Vlade budući da su IDS-ova stajališta potpuno jasna.

Iz SDP-a se doznaje da su tri IDS-ovca tijekom vikenda potpisala prijedlog za raspuštanje Sabora. Uz 56 zastupnika bivše koalicije Hrvatska raste, broj potpisa time se popeo na 59, a u SDP-u kažu da je i nezavisni Stipe Petrina potpisao inicijativu.

Budući da su podršku raspuštanju Sabora najavili i čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić i Dragan Vulin, predsjednik HDSSB-a, koji u Saboru ima dvojicu zastupnika, u SDP-u tumače kako u ovom trenutku de facto imaju 63 zastupnika koji podržavaju njihovu inicijativu te je potreban još samo jedan kako bi odluka o samoraspuštanju "pala" na 12 zastupnika Mosta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene