Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'NOVI IZBORI SU NAJPOŠTENIJE RJEŠENJE'

SAT OTKUCAVA Timov tim od opoziva dijeli samo nekoliko dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP još uvijek ne otkriva koliko točno potpisa imaju za raspuštanje Sabora. Njihovi dosadašnji parteri, uključujući i IDS, stali su uz njih. Na potporu HDSSB-a još ne mogu sigurno računati, kao ni na zastupnike manjina koji su svima poručili - da ne pristaju na pritiske.

Dok čekaju potporu kolega zastupnika u inicijativi za raspuštanje Sabora i nove izbore, SDP-ovi zastupnici podupiru - Paradu ponosa.

'O tome ćemo u srijedu. Što se toga tiče vi znate da nama ne treba 76 ruku, nego 64. A onda vaučer 12 za Most pa neka oni odluče', kazao je Ranko Ostojić

HDZ je Zdravka Marića proglasio mandatarom, iako je Tihomir Orešković još uvijek aktualni premijer, i mandatara jedino može imenovati - Predsjednica.

'Vidjela sam do sad najveću reformu, a to je da imamo premijera i mandatara. Sigurna sam da ni jedna zemlja na svijetu to ovaj čas nema', kaže bivša ministrica graditeljstva i saborska zastupnica HNS-a Anka Mrak Taritaš.

'U HDZ-u teško se mogu dogovoriti oko bilo čega. Prema tome sačekajmo, tek su tri sata prošla od prijedloga, tko zna šta će biti u idućih sat', rekao je Ostojić u petak.

Rame uz rame dosadašnjim partnerima ostaje IDS.

'Mi smo donijeli odluku i klub zastupnika IDS-a će glasovati za raspuštanje sabora. To traže građani Hrvatske i mislim da je to naispravnija odluka', kazao je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Rijeke pravde Parlamentarni izbori 2024 U SDP-u euforija na spomen mogućeg mandatara - Peđa Grbin poručio: "Ovo nije gotovo!"

HDSSB još nije odlučio hoće li glasovati za raspuštanje Sabora iako se zalažu za nove izbore.

'Nećemo ići ni u kakvo preslagivanje ni u kakvu političku trgovinu, smatramo da su novi izbori najbolje, najpoštenije rješenje', kazao je predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin.

Najtraženija potpora u ovom trenutku je ona zastupnika manjina. Oni još nisu odlučili, no Milorad Pupovac Dnevniku Nove TV svima je jasno poručio.

'Mi ćemo početi vršiti pritisak na njih da konačno preuzmu odgovornost oko toga hoće li ići na raspuštanje Sabora dogovorom ili na neku drugu soluciju. Ali na nas pritisak u ovim okolnostima, kao što to čine u posljednjih pola godine, sasvim sigurno neće vršiti', kazao je Pupovac.

Laburisti koji su inicirali postupak samoraspuštanja Sabora, računaju na sve koji su rekli da žele na izbore.

'Na nikog ne vršimo nikakav pritisak, nego samo vjerujemo da su ljudi dosljedni sami sebi i ono što kažu danas javno da će sutra učiniti tamo gdje trebaju učiniti', kazala je Nansi Tireli.

Dana do opoziva premijera Oreškovića i pada Vlade sve je manje.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene