Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puhovski tvrdi

'Pukanićevi SMS-ovi servirani da skrenu pažnju s bitnih stvari?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nije sporna sprega medija, politike i vlasti već je sporno što nam lažu, kažu naši sugovornici.

Predsjednik HHO-a Žarko Puhovski kaže kako bi bio puno sretniji da je javnost izašao sadržaj transkripata između Pukanića, Pavića i Bajića na kraju suđenja,  a ne za vrijeme njegova trajanja. Puhovski kaže kako uopće nije upitno da su kod nas vlast, policija i mediji u sprezi, već je upitno što nam mediji tu spregu serviraju kao istraživačko novinarstvo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stjepan Mesić Stipe Mesić: "Znao sam da Tuđman i Milošević dogovaraju podjelu BiH već nakon prvog sastanka" Slika nije dostupna Razgovori Clintona i Blaira SVJETSKI ČELNICI O BOMBARDIRANJU SRBIJE 'Kad bi vidjeli kako ljude spaljuju žive, tražili bi da ih sravnimo sa zemljom'

'Iz sadržaja sms poruka između Pavića i Pukanića vidimo da među njima uopće nema sukoba već da su javnosti namjerno servirali sliku da su veliki rivali, a zapravo su u skladnom, nježnom prijateljstvu. 'Ono što njih dvoje nama predstavaljaju kao istraživačko novinarstvo zapravo je isisavanje informacija od Bajića. Po tome, kod nas se istraživačko novinarstvo zove dobra veza', kaže Puhovski i dodaje kako ni dobre veze nisu sporne, već činjenica da se tu ne radi o istraživačkom novinarstvu. 'Svugdje u svijetu je to normalno, samo onda medii pošteno kažu da se radi o dobrim vezama, a ne lažu', dodaje Puhovski.

'Svi ste vi male mace prema nama'

'Prodaju nam priče da manipuliraju državnim institucijama, a zapravo je obrnuto. Iz transkripata vidimo da Bajić Pukaniću odgovara na poruku tek kada mu ovaj kaže da ima informacije o slučaju Hodak. Transkripti pokazuju da ni Pukanić ni Pavić nisu toliko bitni i utjecajni kakvima se predstavljaju, već su oboje u sindikatu vlasnika protiv svih ostalih', kaže Puhovski. Dodaje kako je i nevjerojatan odnos uglednih vlasnika medija prema njihovim uglednim novinarima prema kojima se ponašaju s omalovažavanjem. 'Svi ste vi male mace prema nama, mi smo jedini face', opisao je Puhovski njihov stav prema svojim zaposlenicima.

>> Pukanić: Znam da Crnogorci nisu pucali na mene

Šime Lučin, SDP-ov saborski zastupnik i bivši ministar unutarnjih poslova, za Dnevnik.hr kaže kako je neshvatljivo da sms transkripti komunikacije između Pukanića, Pavića i  Bajića tijekom suđenja dospiju u javnost. 'Očito je da su dokumenti selektirani, no zaista je nedopustivo da to dospije u javnost. Netko će u ovom slučaju morati dati odgovor kako je to moguće. Netko će trebati i odgovoriti na pitanje kako je moguće da se  registrirani kriminalci šeću zemljom bez ikakve kontrole', tvrdi Šime Lučin i pita se jesu li javnosti servirani transkripti kako bi im se skrenula pažnja s nekih drugih stvari. 'Nažalost, to kod nas nije ni prvi put da se takvo nešto događa, a bojim se da nije ni zadnji', dodao je Lučin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene