Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović predstavila je izvješće o radu Ureda pučkog pravobranitelja i stanje ljudskih prava u 2012. te izvješće o radu za prvih šest mjeseci ove godine.


Pučka je pravobraniteljica istaknula da se ove godine znatno povećao broj građana koji traže pomoć njezina ureda.

>>Pučka pravobraniteljica: Sve više pritužbi vezanih uz ovrhe

Vezani članci Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković (Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL) Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo postupke protiv Dragana Kovačevića i Lore Vidović, kninskom gradonačelniku odredili kaznu Lora Vidović, pučka pravobraniteljica Pravobraniteljica o tragediji u Andraševcu: ''Pitanje je što bi bilo da su inspektori tamo bili prošli mjesec i provjerili smještaj''

Na današnjoj konferenciji za novinare Vidović je rekla kako je prošle godine Ured pučkog pravobranitelja zaprimio 1849 pritužaba, što je, ocijenila je, u sklopu višegodišnjeg prosjeka, a u prvom polugodištu ove godine zaprimljene su čak 1624 pritužbe.

'U prvom polugodištu lani zaprimljeno je 880 pritužaba', rekla je i dodala da je ove godine najviše pritužaba vezano uz pravosuđe, osobito za mnoge ovrhe nad hrvatskim građanima.

Toliki porast broja pritužaba Vidović objašnjava teškom gospodarskom i socijalnom krizom u zemlji te većom nazočnošću Ureda pučkog pravobranitelja u medijima i javnosti. Požalila se da bi tako velik broj novih pritužaba građana mogao 'prekapacitirati njezin ured'. Kao jedno od rješenja za mnoge zahtjeve građana za pomoć ona, među ostalim, vidi u jačanju kapaciteta ureda, osobito u otvaranju novih regionalnih ureda u Rijeci, Osijeku i Zagrebu te u njegovoj novoj organizaciji.(HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iP ad | Android | Twitter | Facebook