Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka svoje udomitelje

Sjećate li se psa Otta? Napao je petero ljudi, a pogledajte što je s njim danas: "On je odličan primjer resocijalizacije"

Aktualno Galerija Kristina Lučić, Dumovec - 2 Kristina Lučić, Dumovec - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kristina Lučić, Dumovec - 1 Kristina Lučić, Dumovec - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Psi u azilu Dumovec, ilustracija - 1 Psi u azilu Dumovec, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Psi u azilu Dumovec, ilustracija - 2 Galerija 1/5 >>
U Karlovcu je pas napao dijete koje je s teškim ozljedama zbrinuto u bolnici. Policija još ne zna čiji je pas. Reporter Dnevnika Nove TV prisjetio se slučaja psa Otta koji je nakon napada prošao kroz resocijalizaciju i sada čeka udomitelje.

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo uživo se javio iz zagrebačkog azila Dumovec.

Prisjetio se slučaja psa Otta koji je u Zagrebu ugrizao pet osoba i trebao je biti eutaniziran. "Međutim, odlukom veterinarske inspekcije ipak mu je pošteđen život i pružena mu je još jedna prilika. Prošao je socijalizaciju u azilu u Dumovcu", kazao je.

Reporter je razgovarao s Kristinom Lučić iz Skloništa za nezbrinute životinje Dumovec koja je rekla da Otto čeka svoje udomitelje. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u tijeku Užas u Karlovcu: Pas ugrizao i teško ozlijedio dijete, policija traži vlasnika

"On je odličan primjer resocijalizacije. Nakon što je napao nekoliko ljudi prošao je brojne škole - on je sada zbilja miran, staložen pas koji odlično reagira na naredbe, u stresnim situacijama u kojima uvijek ostane smiren i fokusiran na svojeg čovjeka. Zbilja se nadamo da će se pojaviti neka osoba koja bi ga mogla primiti u svoj dom", rekla je.

Otto spada u opasnu pasminu cane corso te ga tako ne može udomiti bilo tko.

"To je ipak osobita pasmina te bismo voljeli da se javi osoba koja je upoznata s pasminom, s njihovom potrebom, sa svim izazovima koje život s takvim psom nosi", ispričala je.

Pročitajte i ovo Damir Skok, ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta, i Domagoj Mikić (Foto: Dnevnik.hr) Resocijalizaciju plaćamo mi Ravnatelj skloništa Dumovec: ''Otto neće ponovno napasti. On nije razjarena zvijer, već pas s kojim se može raditi"

Lučić se osvrnula i na karakter vlasnika kakav takve pasmine zahtijevaju. "Zahtijevaju vlasnika koji točno zna što želi od tog psa, koji će se striktno držati svih pravila - pravila kućanstva i da nema nikakve promjene. Psi generalno vole rutinu jer se tako osjećaju ugodno i stabilno", objasnila je.

Psi, rekla je, napadaju kada se osjećaju ugroženo, uplašeno, nesigurno. "Što točno izaziva u nekom psu agresiju jako varira. Za nekog psa je to zvuk, čak mogu biti i promjene u temperaturi - sparina, vrućine. Ponekad su to određene osobe. Jako puno je tu elemenata", kazala je za kraj.

Sa psima treba znati postupati, istaknuo je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo.  

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene