Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAJPOZNATIJI PAS U DRŽAVI

Otto je trebao biti uspavan jer je napao nekoliko ljudi, a sada je spreman za novi dom: "Vjerovali smo u njega i pokazao je da smo to činili s razlogom"

Pas Otto (Foto: Sklonište za životinje Grada Zagreba)
Pas Otto (Foto: Sklonište za životinje Grada Zagreba) Foto: Sklonište za životinje Grada Zagreba
Pas Otto, cane corso, kojemu je prijetilo usmrćivanje nakon što je prije tri godine na zagrebačkom Ksaveru napao nekoliko ljudi, uspješno je resocijaliziran i položio je test u Skloništu za nezbrinute životinje u Dumovcu te mu traže udomitelja.

Pas Otto, koji je prije tri godine napao nekoliko ljudi, spreman je za udomljavanje, objavio je Azil Dumovec. Položio je, naime, test socijalizacije i sada čeka nekoga tko će mu pružiti dom.

Njihovu objavu prenosimo u cjelosti:

"Otto, pas koji je prije tri godine na Ksaveru napao nekoliko ljudi, spreman je dobiti svoje ljude i otići iz Dumovca! Otto je na Bundeku uspješno položio test socijalizacije pri Hrvatskom kinološkom savezu, a prije nekoliko je tjedana u pratnji naše trenerice pasa Marije Ferenček s odličnim uspjehom položio BH/VT test - ispit za psa pratitelja s testom ponašanja i ispit stručnosti za držatelja psa.
Iako smo znali da će Otto danas test života polagati na mjestu gdje su zbog FloraArta tisuće ljudi, vjerovali smo u njega! I pokazao je da smo to činili s razlogom. Otto je sada novi pas, a upravo je Marija koja je s njim sustavno radila godinama, najzaslužnija za njegov preobražaj.

Podsjetimo, zbog napada na ljude Otto je trebao biti uspavan, no uz našu volju da preuzmemo skrbništvo nad njim, te da ga pokušamo socijalizirati, i uz potporu građana, Državni je inspektorat donio odluku kojom je Otto dobio priliku za socijalizaciju i školovanje.
Budući da prvi vlasnici Otta nisu odgajali na odgovarajući način, znali smo da je pred nama mnogo posla. Jedan od najvećih problema bio je taj što Otto nije znao kako reagirati kad bi se nečega preplašio. Ljude bi pritom napadao iz straha, a ne iz agresivnosti. Zato je trebao naučiti kako da se kad osjeti strah, obuzda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Azil Dumovec u akciji Neobična gošća dogmizala u zagrebački dućan: "Iznenadila je kupce i djelatnike"

U radu s Ottom bilo je boljih, ali i težih dana, no ni u jednom trenutku nismo očajavali niti imali namjeru od njega dići ruke. Pomirili smo se s činjenicom da je rad s Ottom maraton, a svaka prepreka koju smo na tom putu svladavali, donosila nam je veliko zadovoljstvo.

Svima koji ste s vremena na vrijeme pitali za Otta, hvala vam na tome! Odgovarali smo na vaše upite, no naša Marija najveći je dio posla odrađivala skromno i samozatajno. Otta je upoznavala s mnoštvom svakodnevnih situacija, učila ga kakvo je njegovo ponašanje poželjno u suživotu s čovjekom, te provjeravala kako će Otto reagirati u izazovnijim situacijama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pončo i Toro ''Ovako izgledaju ruke našeg kolege'': Spašena dva štenca nakon višesatnog pokušavanja, sada traže dom

Nakon tri godine takvog rada Otto je dobar i sretan! Sada mu želimo naći dobrog čovjeka koji će ga neizmjerno voljeti, ali i koji će mu znati postavljati granice. Tražimo čovjeka koji ima iskustva u odgoju ili radu s molosoidnim pasminama.

Ako biste željeli udomiti Otta, javite nam se, ali molimo vas za razumijevanje jer ćemo njegova udomitelja, štiteći njegove interese, odabirati s velikom pozornošću. U odabiru udomitelja sudjelovat će i naša Marija jer nam je u tome njezino znanje, iskustvo te poznavanje Otta od neprocjenjive vrijednosti."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene