Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje za Morinj

Prvooptuženi odbacio krivnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon niza odgoda danas je pred Višim sudom u Podgorici počela glavna rasprava na suđenju za ratne zločine u zloglasnom crnogorskom logoru Morinj.

Nakon što su odvjetnici optuženih iskoristili sve pravne mogućnosti za odgodu, suđenje je napokon počelo. Šestorica optuženih uz velike su sigurnosne mjere dopraćeni u zgradu Višeg suda. Prvooptuženi Mladen Govedarica u to je vrijeme bio načelnik sigurnosti u Vojnopomorskom sektoru Boka. Upravo njegovo ime logoraši su najčešće spominjali. Govedarica je po njihovim tvrdnjama bio glavni isljednik koji ih je cijelo vrijeme saslušavao.

Pročitajte i ovo Sabornica - 1 pljušte uvrede Burna rasprava u Saboru o povjerenju Grliću Radmanu: "I jedna i druga strana složile su se da je ovo postao pravi cirkus" Peđa Grbin Rasprava o opozivu premijera Potez Peđe Grbina izazvao buru među HDZ-ovcima: "Poštovani AP..."

>> Glavna rasprava na suđenju za Morinj opet odgođena

Danas Govedarica sve negira i kaže da nikog nije ni ispitivao ni mučio, niti naredio bilo kakav zločin. No priznaje da je tijekom jednog posjeta logoru u Morinju primijetio da su zarobljenici zlostavljani, naglasivši da ih, dok je on nadzirao kolonu, nitko nije dirao. Njegovi odvjetnici i dalje su nezadovoljni suđenjem, tvrde da predmet nije dobro pripremljen i da će suđenje dugo trajati.

Današnjoj raspravi nazočili su i članovi obitelji optuženih. Suđenje se nastavlja u ponedjeljak, a uskoro bi trebali svjedočiti prvi od ukupno sto pedeset devet logoraša s dubrovačkog područja koji su dobili sudski poziv.Većina od njih potvrdila je da će svjedočiti na sudu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene