Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon niza odgoda danas je pred Višim sudom u Podgorici počela glavna rasprava na suđenju za ratne zločine u zloglasnom crnogorskom logoru Morinj.


Nakon što su odvjetnici optuženih iskoristili sve pravne mogućnosti za odgodu, suđenje je napokon počelo. Šestorica optuženih uz velike su sigurnosne mjere dopraćeni u zgradu Višeg suda. Prvooptuženi Mladen Govedarica u to je vrijeme bio načelnik sigurnosti u Vojnopomorskom sektoru Boka. Upravo njegovo ime logoraši su najčešće spominjali. Govedarica je po njihovim tvrdnjama bio glavni isljednik koji ih je cijelo vrijeme saslušavao.

Vezani članci Sylvain Helaine - Istetovirani profesor - 5 Dobio otkaz u vrtiću jer su djeca imala noćne more. Sad je učitelj: Cijelo tijelo mu je prekriveno tetovažama, čak i očne jabučice Oštra rasprava premijera Andreja Plenkovića i ministra obrazovanja Radovana Fuchsa - 1 Žustra rasprava iza leđa članova diplomatskog zbora: O čemu su to razgovarali Andrej Plenković i Radovan Fuchs?

>> Glavna rasprava na suđenju za Morinj opet odgođena

Danas Govedarica sve negira i kaže da nikog nije ni ispitivao ni mučio, niti naredio bilo kakav zločin. No priznaje da je tijekom jednog posjeta logoru u Morinju primijetio da su zarobljenici zlostavljani, naglasivši da ih, dok je on nadzirao kolonu, nitko nije dirao. Njegovi odvjetnici i dalje su nezadovoljni suđenjem, tvrde da predmet nije dobro pripremljen i da će suđenje dugo trajati.

Današnjoj raspravi nazočili su i članovi obitelji optuženih. Suđenje se nastavlja u ponedjeljak, a uskoro bi trebali svjedočiti prvi od ukupno sto pedeset devet logoraša s dubrovačkog područja koji su dobili sudski poziv.Većina od njih potvrdila je da će svjedočiti na sudu.