Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Praznik rada

Velika prvomajska proslava na Maksimiru: Tomašević pozvao građane na grah i štrukle, otkrio tko će nastupiti

Prvomajska proslava
Prvomajska proslava Foto: Tomislav Kristo/Cropix
Tradicionalna prvomajska proslava održat će se 1. svibnja u zagrebačkom Maksimiru, a gradonačelnik Tomislav Tomašević otkrio je što sve očekuje građane.

"Pripremili smo bogati zabavno-glazbeni program, brojne edukacije za najmlađe uz, naravno, tradicionalni prvomajski grah, a nastavljamo i s novitetom od prošle godine, podjelom štrukli", rekao je gradonačelnik.

Građanima će u Maksimiru biti podijeljeno 30.000 porcija graha i 20.000 porcija štrukli, najavio je Tomašević i naglasio: "Grah se radi po novom receptu koji se prošle godine svidio građanima i mislim da je i zdraviji i finiji, a i štrukle su se pokazale kao pun pogodak zadnji put, tako da od toga ne odustajemo."

Pročitajte i ovo Puknuće cijevi kod Vodovodne ulice Sanacija u petak Novo puknuće cjevovoda u Zagrebu: Bez vode dio stanovnika Trešnjevke, ulice poplavljene, došao i Tomašević

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Protiv govora mržnje Tomašević u Jasenovcu: "Gradska vlast se bavi promjenom imena ulica koje su nazvane po osobama povezanima s ustaškim režimom"

Program počinje od ranog jutra, podjela štrukli bit će od 10:30, a nakon toga dijelit će se i grah. Novost je i da neće biti plastične ambalaže i pribora, na koje su i građani upozoravali prethodnih godina zbog smeća, već će se koristiti biorazgradivi pribor.

U kulturno-umjetničkom i zabavnom programu sudjelovat će Zagrebački orkestar ZET-a, Akademski muški orkestar FER-a, zatim Zli bubnjari, ali i legende domaće glazbene scene Zdenka Kovačićek, Jimmy Stanić i Drago Diklić, otkrio je gradonačelnik, koji je pozvao građane na druženje u što većem broju te rekao kako da se nada da će biti lijepo vrijeme.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene