Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanacija u petak

Novo puknuće cjevovoda u Zagrebu: Bez vode dio stanovnika Trešnjevke, ulice poplavljene, došao i Tomašević

U četvrtak navečer puknuo je cjevovod u Vodovodnoj ulici na Trešnjevki. Dio stanovnika je bez vode pa će im se osigurati cisterna.

Iz Zagrebačkog holdinga izvijestili su da je došlo do puknuća cjevovoda te da je bez vode dio potrošača u Vodovodnoj ulici na Trešnjevki. Planirano vrijeme trajanja sanacije je 7. travnja od 7 do 14 sati.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Afera cijene vode Podmeće li Filipović Tomaševiću zbog poraza na izborima: "Nećete me uvući u te političke fore"

Opskrba vodom osigurana je autocisternom s oznakom "voda za piće".

Ističi i da se "učestalost puknuća cjevovoda i ostalih vrsta kvarova ne razlikuje od višegodišnjeg prosjeka. Naše službe ulažu napore kako bi našim građanima u najkraćem roku omogućile normalizaciju vodoopskrbe. Molimo građane navedenog područja za razumijevanje i strpljenje."

Pročitajte i ovo Ivan Ciković Teče i teče, teče jedan slap... Kako spriječiti pucanje vodovodnih cijevi u jeku rasta cijena vode? U Zagrebu imaju inovativno rješenje

Direktor Vodoopskrbe i odvodnje Marko Blažević kazao je kako je cijev iz 1968. godine. "Znači više od 50 i nešto godina. Vodu smo zatvorili nemamo efekte gejzira, postigli smo onaj prvi nivo intervencija, a to je da voda više ne curi, a sad radimo pripremne radnje da bi sutra ujutro prije 7 sati krenuli sa sanacijom".

Na mjesto puknuća stigao je ubrzo i gradonačelnik Tomislav Tomašević, koji je još jednom ponovio kako je potrebno znatno ulaganje u vodoopskrbnu mrežu. "Za ta ulaganje ćemo povući svaki euro koji možemo iz EU fondova", uvjeren je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene