Obavijesti Video Pretražite Navigacija
gužve na cestama

Načelnik stonske policije za Dnevnik Nove TV otkriva kako je prošao prvi udarni vikend za Pelješki most: "Bili smo svjesni da će biti pritisak..."

Aktualno Galerija Hrvoje Franković - 1 Hrvoje Franković - 1 Foto: DNEVNIK.hr Paula Klaić Saulačić Paula Klaić Saulačić Foto: DNEVNIK.hr Hrvoje Franković - 2 Hrvoje Franković - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Pelješki most Galerija 1/4 >>
Još jedan udarni turistički vikend, očekivano, donio je i velike gužve na cestama i graničnim prijelazima. Stajalo se u kolonama diljem zemlje, i čekalo satima. Nervoza se "gasila" besplatnim bočicama vode. Kakav je prvi, ali i udarni vikend za Pelješki most i promet na jugu provjerila je reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić koja je razgovarala s načelnikom Policijske postaje Ston Hrvojem Frankovićem.

Mostom je prošlo više od 15.000 vozila u posljednja 24 sata, a u Neumu se smanjio promet za 40 posto, javila je reprterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić.

Hrvoje Franković kaže kako u subotu nije bilo ni jednog "ozbiljnijeg sigurnosnog incidenta".

Manjih problema bilo je prvog dana nakon otvaranja mosta. Naime, mostom se ne smiju kretati pješaci, biciklisti i motorna vozila koja ne mogu razviti brzinu veću od 60 kilometara na sat.

Pročitajte i ovo Kovanica od 25 kuna PRIGODNI NOVČIĆ Preprodavači trljaju ruke: Internet preplavili oglasi s kovanicama Pelješkog mosta, prodaju se za višestruko veće iznose

"Imali smo manjih nesnalaženja građana, budući da se radi o cesti namijenjenoj isključivo prometu motornih vozila", rekao je Franković te komentirao postavljanje plastičnih stupića na mostu.

Kaže da su postavljeni u suradnji s Hrvatskim cestama jer su vidjeli da se vozači ne snalaze oko zaustavnih traka.

"Stupići su sad psihloška barijera kako bi vozači znali da moraju prometovati lijevom trakom", rekao je načelnik.

Franković je objasnio i kako se kontroliraju gužve u Stonu.

Pročitajte i ovo Kolinda Grabar-Kitarović Što kažete? Kolinda postala nova ''Pipi djevojka'', a inspirirala je i druge reakcija

"Bili smo svjesni da će biti pritisak na dio ceste D414. To smo prevenirali tako da smo na svako raskrižje stavili službenika", rekao je Franković i zahvalio policajcima koji to rade na vrućini. Dodaje kako nije bilo ozbiljnijih gužvi u Stonu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene