Kovanica od 25 kuna
Kovanica od 25 kuna Foto: HNB

Nakon što je HNB objavio da je do 8. kolovoza privremeno obustavljena prodaja prigodnih kovanica od 25 kuna s motivom Pelješkog mosta, internet su preplavili oglasi u kojima se taj novčić prodaje za višestruko veće iznose od njegove nominalne vrijednosti.


Hrvatska narodna banka povodom otvorenja Pelješkog mosta pustila je u utorak u optjecaj novu, prigodnu kovanicu od 25 kuna. Dan nakon što je kovanica službeno puštena u optjecaj iz HNB-a su javili da je svih 30.000 primjeraka razgrabljeno, ali da će se kovanice moći od 8. kolovoza preuzeti u još nekim poslovnicama.

Vezani članci Damir Mataušić Autor kovanice od 25 kuna s motivom Pelješkog mosta otkrio nepoznate detalje: "Postoji 19 kovanica od 25 kuna" Gužva u centru Zagreba FOTO/VIDEO Građani pohrlili po kovanice s motivom Pelješkog mosta: Pogledajte za koliko se prodaju u oglasima

Iako su mnogi čekali u redovima kako bi imali cjeloživotnu uspomenu na svečano otvorenje Pelješkog mosta, neki su odlučili čekati na suncu kako bi kasnije na kovanicama, čije idejno i likovno rješenje potpisuje Damir Mataušić – zaradili.

Građani u redovima čekaju pred HNB-om Zasad prestaje prodaja prigodnih kovanica od 25 kuna: Pogledajte kad i gdje će se ponovno moći kupiti

Građani u redovima čekaju pred HNB-om Građani pohrlili nabaviti novu kovanicu s Pelješkim mostom: "Ovo je uspomena za cijeli život"

Prelistavajući hrvatske oglasnike, otkrili smo da pojedinci kovanicu koju su platili 25 kuna sada cijene mnogo više. Većina preprodavača danas prodaje prigodne kovanice za čak šest puta veću cifru nego što su prilikom kupnje za nju izdvojili. Cijene na oglasu tako su uglavnom fiksirane na 150 kuna po komadu, a pronašli smo i jedan oglas na kojem se kovanica prodaje za 225 kuna.

Tko voli, nek' izvoli.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju