Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIGODNI NOVČIĆ

Preprodavači trljaju ruke: Internet preplavili oglasi s kovanicama Pelješkog mosta, prodaju se za višestruko veće iznose

Kovanica od 25 kuna
Kovanica od 25 kuna Foto: HNB
Nakon što je HNB objavio da je do 8. kolovoza privremeno obustavljena prodaja prigodnih kovanica od 25 kuna s motivom Pelješkog mosta, internet su preplavili oglasi u kojima se taj novčić prodaje za višestruko veće iznose od njegove nominalne vrijednosti.

Hrvatska narodna banka povodom otvorenja Pelješkog mosta pustila je u utorak u optjecaj novu, prigodnu kovanicu od 25 kuna. Dan nakon što je kovanica službeno puštena u optjecaj iz HNB-a su javili da je svih 30.000 primjeraka razgrabljeno, ali da će se kovanice moći od 8. kolovoza preuzeti u još nekim poslovnicama.

Pročitajte i ovo HNB izdanje prigodnu kovanicu - 4 Limitirano izdanje Stvaraju se gužve pred Hrvatskom narodnom bankom: Doznajemo o čemu je riječ Damir Mataušić za Dnevnik Nove TV Autor kovanice od 25 kuna s motivom Pelješkog mosta otkrio nepoznate detalje: "Postoji 19 kovanica od 25 kuna"

Iako su mnogi čekali u redovima kako bi imali cjeloživotnu uspomenu na svečano otvorenje Pelješkog mosta, neki su odlučili čekati na suncu kako bi kasnije na kovanicama, čije idejno i likovno rješenje potpisuje Damir Mataušić – zaradili.

Pročitajte i ovo Građani u redovima čekaju pred HNB-om velika potražnja Zasad prestaje prodaja prigodnih kovanica od 25 kuna: Pogledajte kad i gdje će se ponovno moći kupiti

Pročitajte i ovo Građani u redovima čekaju pred HNB-om VELIKI INTERES Građani pohrlili nabaviti novu kovanicu s Pelješkim mostom: "Ovo je uspomena za cijeli život"

Prelistavajući hrvatske oglasnike, otkrili smo da pojedinci kovanicu koju su platili 25 kuna sada cijene mnogo više. Većina preprodavača danas prodaje prigodne kovanice za čak šest puta veću cifru nego što su prilikom kupnje za nju izdvojili. Cijene na oglasu tako su uglavnom fiksirane na 150 kuna po komadu, a pronašli smo i jedan oglas na kojem se kovanica prodaje za 225 kuna.

Tko voli, nek' izvoli.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene