Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA IZBORE IZLAZI OKO 3,8 MILIJUNA BIRAČA

DIP objavio kad će biti objavljeni prvi potpuni izborni rezultati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prve potpune rezultate glasovanja na nedjeljnim, prijevremenim parlamentranim izborima, Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavit će u nedjelju, 11. rujna u ponoć, najavili su iz Povjerenstva.

Povjerenstvo će to učiniti na ponoćnoj konferenciji za medije koju će održati u zgradi Hrvatskoga sabora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sastanka manjina i HDZ-a KRAJ DRUGE RUNDE 'Sve ove špekulacije o sastavu Vlade, ministrima... to je račun bez krčmara' Slika nije dostupna Analiza izbora Ivan Vrdoljak izjavio što očekuje od HDZ-a i Mosta

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Počev od 22 sata, na internetskim stranicama Povjerenstva www.izbori.hr bit će dostupni podaci o prvim privremenim i neslužbenim rezultatima.

Povjerenstvo će u nedjelju u dva navrata, u podne i u 17 sati, objaviti podatke o izlaznosti birača na područjima deset izbornih jedinica (od I.-X. Jedinice), koji će obuhvatiti izlaznost do 11:30 odnosno 16:30 sati. Ti će podaci biti dostupni na DIP-ovim internetskim stranicama.

Nešto manje od 3,8 milijuna birača u nedjelju će, drugi put u deset mjeseci, birati novi saziv Hrvatskoga sabora, prethodni, osmi sam se raspustio, prethodno izglasavši nepovjerenje Vladi Tihomira Oreškovića.

U Hrvatski sabor bira se 151 zastupnik, 140 u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj, tri će birati 'dijaspora', odnosno hrvatski državljani s prebivalištem u inozemstvu, a osam pripadnici nacionalnih manjina, u posebnoj, XII. jedinici koju čini cijela država.

S prebivalištem u Hrvatskoj upisano je 3,74 milijuna birača, bez prebivališta u Hrvatskoj aktivno ih se za nedjeljne izbore registriralo oko 60 tisuća. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene