Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DUBOKI REZOVI

Prva sjednica Vlade nakon velike rekonstrukcije: Plenković zadovoljan doprinosom smijenjenih ministara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Banskim dvorima održana je prva sjednica Vlade nakon velike rekonstrukcije.

''Mislim da je osvježenje dobar korak za dobrobit građana i društva'', rekao je uvodno premijer Andrej Plenković. Kaže da je zadovoljan doprinosom smijenjenih ministara i onih koji su podnijeli ostavke. Ocijenio je da novi ljudi koji dolaze u Vladu imaju potrebne kvalitete.''Vjerujem da će se novi ministri brzo uključiti u rad svojih resora i Vlade'', rekao je predsjednik Vlade.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

Nakon turbulentnih zbivanja u vladajućoj koaliciji i Vladi, kada su bez fotelje ostali ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić te ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, održana je sjednica Vlade.

Na sjednicu je došla i smijenjena ministrica Nada Murganić.

Vladaje imenovala troje novih državnih tajnika, pa će dosadašnja državna tajnica u Ministarstvu prometa Nikolina Brnjac biti nova državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, a njezinu funkciju u Ministarstvu prometa preuzet će Josip Bilaver. Saborska zastupnica Sanja Putica postat će državna tajnica u Ministarstvu obrazovanja i bit će zadužena za EU politiku.

O kandidatima za nove ministre konačnu riječ daje Hrvatski sabor, koji će u petak održati izvanrednu sjednicu, no neće raspravljati o kandidatima, već će se rasprava odvijati od jutra na odborima, a u 17 sati predviđeno je glasanje.

U srijedu kasno navečer Vlada je održala telefonsku sjednicu na kojoj je podnijela Zahtjev za izvanredno zasjedanje Hrvatskoga sabora.

U srijedu predložena nova imena

Vlada je zahtjev podnijela zbog potrebe da se na izvanrednom zasjedanju razmotre prijedlozi za iskazivanje povjerenja Davoru Božinoviću, ministru unutarnjih poslova, i za obavljanje dužnosti potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske, potom Zdravku Mariću, ministru financija, i za obavljanje dužnosti potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske.

Zastupnici u Hrvatskom saboru trebali bi iskazati povjerenje i Gordanu Grliću Radmanu za obavljanje dužnosti ministra vanjskih i europskih poslova, Ivanu Malenici za obavljanje dužnosti ministra uprave, Josipu Aladroviću za obavljanje dužnosti ministra rada i mirovinskoga sustava, Vesni Bedeković za obavljanje dužnosti ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, zatim Mariji Vučković za obavljanje dužnosti ministrice poljoprivrede, Marku Paviću za obavljanje dužnosti ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Mariju Banožiću za obavljanje dužnosti ministra državne imovine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene