Priča o Perici s Raba dobila je sretan završetak


'Kišni čovjek' bez identiteta koji se 36 godina nalazi u rapskoj Psihijatriji je Sajid Kešić, koji je nestao prije 36 godina s područja Prijedora.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković Plenković odgovorio Milanoviću: "Ponaša se kao iskompleksirani ljubomorni lažljivac, a koliko je bio nesposoban kao premijer, o tome se pričaju priče" Milorad Pupovac Pupovac: "Pomogao sam Milanoviću da postane predsjednik, a sad me ponižavaju najcrnji fašisti koji su sad s njim"

Nakon što je u Provjerenom pogledala priču o jedinom čovjeku bez identiteta u Hrvatskoj, javila nam se Halida Jakupović.

Ona je uvjerena da je riječ o njezinom nestalom bratu Saidu, jer, kako nam je rekla, puno toga se podudaralo - od vremena nestanka, dobi, fizičkog izgleda sve do zdravstvenog stanja.

Uzeli smo njezin DNK uzorak i poslali ga na analizu. Isto tako, tek nakon što smo u Provjerenom objavili priču, policija je od Halidine sestre Saide u Zagrebu također uzela DNK uzorak. Analiza je pokazala da je Perica Matas, kako je interno nazvan u rapskoj bolnici, njihov davno izgubljeni brat.

Obitelj Kešić je tako nakon gotovo četiri desetljeća traganja, uz pomoć Provjerenog, doznala za sudbinu svoga brata.

Ekipa Provjerenog razgovarala je sa Saidovim sestrama Saidom i Halidom te bratom Nisvetom, koji su vijest dočekali s nevjericom. Ne mogu vjerovati da su nakon gotovo 40 godina pronašli svog izgubljenog brata.

'Presretan sam i uzbuđen, ali istovremeno i šokiran da smo napokon doznali gdje nam je brat', izjavio je brat Nisvet.

Sestra Halida vijest o pronalasku brata dočekala je u Norveškoj gdje se vratila nakon jednomjesečnog odmora u rodnoj grudi.

'Stvarno smo uzbuđeni i sretni, sinoć nisam mogla oka sklopiti', kaže Halida. 'Već gledamo kada ima prvi slobodni let za Hrvatsku', oduševljeno je rekla.

Halidin suprug Husein sretan je zbog supruge, ali istovremeno brine i za njeno zdravlje jer je vijest dočekala u šoku.

'Ja sam zabrinut za suprugu, jer nedavno je doživjela teški infarkt i nakon ove vijesti joj je od šoka gotovo pozlilo', kaže Husein.

Cijelu priču 'Provjereno' donosi u četvrtak 6. listopada na Novoj TV.