Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija ministrice urodila plodom

Protiv već pravomoćno optuženog profesora s područja Daruvara i Bjelovara pokrenut novi kazneni postupak zbog pedofilije

Blaženka Divjak, ministrica obrazovanja (Foto: Dnevnik.hr)
Blaženka Divjak, ministrica obrazovanja (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja stiglo je priopćenje vezano za slučaj učitelja Gimnazije Daruvar. Ministarstvo je obavijestilo škole u kojima dotični profesor radi, da postupe po zakonu i udalje ga s posla.

Nakon što je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak zatražila hitan inspekcijski nadzor zbog slučaja srednjoškolskog profesora s područja Daruvara i Bjelovara koji ima pravomoćnu optužnicu za spolno zlostavljanje djece, reagirao je i DORH koji je protiv dotičnog profesora pokrenuo kazneni postupak.

Pročitajte i ovo Kamerom u ručnom satu snimao djecu u Rovinju - 1 Novi slučaj Gnjusni slučaj u Istri: Nijemac na bazenu u Rovinju snimao djecu, policija objavila detalje Zlostavljač bez kazne (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Zlostavljači pedofili bez kazne Kad se seksualni predator jednom zaposli i prođe kontrolu – do mirovine može biti potpuno miran

Ranije je u medijima objavljeno kako sporni profesor, koji navodno radi u nekoliko škola na tom području, ima pravomoćnu optužnicu za spolno zlostavljanje dvoje djece mlađe od 15 godina, a prema izvorima iz jedne srednje škole u Bjelovaru u trenutku zaposlenja imao je potvrdu o nekažnjavanju.

Priopćenje Ministarstva znanosti i obrazovanja prenosimo u cijelosti:

"Poštovani,

U nastavku šaljemo najnovije informacije vezane uz slučaj učitelja J.M.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je od Gimnazije Daruvar zaprimilo potvrdu Državnog odvjetništva da je protiv navedenog učitelja pokrenut kazneni postupak te je sukladno dobivenim informacijama, žurno obavijestilo preostale poslodavce - škole u kojima je navedeni učitelj zaposlen da postupe sukladno Zakonu. S obzirom da je riječ o kaznenom postupku radi optužbe za kazneno djelo koje je člankom 106. stavkom 1. i 2. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj propisano kao zapreka za rad u školskoj ustanovi, Ministarstvo je pozvalo Škole da žurno postupe u skladu s obvezom iz članka 106. stavka 5. istog Zakona, a kojom je propisana obveza udaljenja takvog radnika od obavljanja poslova.

S poštovanjem,
Ministarstvo znanosti i obrazovanja."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene