Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr)
Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak poručila je da je njezino ministarstvo promptno zatražilo inspekcijski nadzor zbog slučaja srednjoškolskog profesora s područja Daruvara i Bjelovara koji ima pravomoćnu optužnicu za spolno zlostavljanje djece.


Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u srijedu da je njezino ministarstvo promptno zatražilo inspekcijski nadzor zbog slučaja srednjoškolskog profesora s područja Daruvara i Bjelovara koji ima pravomoćnu optužnicu za spolno zlostavljanje djece.

Vezani članci Marija Miholjek - Upisi u srednje škole - 1 Osmaši se već mogu početi prijavljivati za upis u srednju školu, doznajemo kako će to izgledati i koji je krajnji rok za odabir Škola, ilustracija Velika promjena od nove školske godine: Vjeronauk više nije jedini izborni predmet od prvog osnovne

"Čim sam zaprimila tu prijavu prije nekoliko dana, prijava je upućena inspekciji i zatražila sam da se provede inspekcijski nadzor kako bi se utvrdile te činjenice, a naravno škola jednako tako može postupiti suspenzijom ukoliko je podignuta kaznena prijava", rekla je Divjak novinarima u Hrvatskom saboru.

Na upit kako je moguće da takva osoba uopće radi u školi, ministrica je ustvrdila kako se "očito dogodila situacija gdje se u nekom intervalu, s obzirom na dokumentaciju koja je trebala biti predana na sam natječajni postupak, dogodilo podizanje optužnice, ako je".

"Zbog tog pravnog vakuma dokumenti koji su bili predani u školu očito su bili takvi da tu nije bilo problema, a sada ćemo ragirati promptno, Ministarstvo je, čim je zaprimilo tu prijavu zatražilo inspekcijski nadzor i odmah se krenulo", istaknula je.

Dodala je kako je inspekcija izašla na teren i čim dobiju nalaze i argumente to će javno obznaniti.

U medijima je objavljeno kako sporni profesor, koji navodno radi u nekoliko škola na tom području, ima pravomoćnu optužnicu za spolno zlostavljanje dvoje djece mlađe od 15 godina, a prema izvorima iz jedne srednje škole u Bjelovaru u trenutku zaposlenja imao je potvrdu o nekažnjavanju.(Hina)