Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar obećao rješenje

Prosvjedovali protiv ministra zdravlja jer ne mogu stažirati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina zdravstvenih djelatnika prosvjedovala je danas u Zagrebu tražeći od Ministarstva zdravlja raspisivanje natječaja preko kojega mogu steći prijeko potreban staž.

Medicinske sestre, fizioterapeuti, radni terapeuti i drugi zdravstveni pripravnici ponovno su izašli na ulice. Završili su školovanje, no posao ne mogu raditi bez završenog staža. A natječaj za njihov staž Ministarstvo zdravlja ne raspisuje već godinu dana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok Prosvjed medicinara - 5 i mi smo zdravstvo FOTO Medicinari prosvjedovali na Zrinjevcu: "I nebo danas plače nad sudbinom sestara"

Tristo prosvjednika koji su stigli iz raznih krajeva Hrvatske s transparentima i zviždaljkama svoje nezadovoljstvo politikom ministra Rajka Ostojića iskazali su na zagrebačkom Trgu Bana Jelačića i na Markovu trgu.

>> Ministarstvo zdravlja: Pripravnički staž riješit će se međuresorski

Ministar Rajko Ostojić pozvao ih je na strpljenje i poručio kako nitko od njih neće ostati zakinut.

'Ministarstvo nije uspjelo pronaći rješenje za nas, natječaja nema, mi smo i dalje u neizvjesnosti, vrijeme leti, novi studenti diplomiraju, sve nas je više i to je sve veća katastrofa, a u zdravstvu nas je itekako potrebno', rekao je bacc. radne terapije Josip Knezić, koji je sudjelovao na prosvjedu.

'Upravo se finalizira proračun i ako se unutra odobre sredstva za financiranje onda ćemo riješiti na ovakav način, ako ne postoje i druge mjere. Nitko neće biti zakinut, ali moramo rješavati po prioritetima', rekao je ministar zdravlja Rajko Ostojić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene