Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele nastavak radova

Prosvjed roditelja zbog vukovarske Tehničke škole koja se ne može ni zagrijati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotinjak roditelja učenika Tehničke škole Nikole Tesle u Vukovaru mirno je danas prosvjedovalo ispred škole tražeći da se hitno nastave prekinuti radovi na toj školi.

Osim što su zatražili žurnu obnovu školske zgrade, roditelji učenika Tehničke škole Nikole Tesle u Vukovaru poručili su kako djecu više ne žele slati na nastavu u zgradu Radničkog doma, a ne prihvaćaju ni da djeca do završetka obnove nastavu pohađaju u drugim školama.

"Prikupili smo gotovo 3000 potpisa za peticiju koja će biti poslana svim mjerodavnim institucijama kako bi se što prije riješio problem. Dat ćemo im rok od osam dana da učine što mogu i donesu konkretne odluke. Ako se ništa ne riješi, sredinom studenoga na Vijeću roditelja donijet ćemo odluku od kojeg datuma djecu više nećemo puštati u školu", rekla je predsjednica Vijeća roditelja Tehničke škole Dragana Đorđević.

Pročitajte i ovo Roditelji i dijete Jedna u nizu mjera Ured za demografiju pokreće kampanju ravnopravnog roditeljstva: "Treba potaknuti i poslodavce poreznim olakšicama" Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja"

>> Roditelji prijete bojkotom nastave: Učenici u zimskim jaknama u klupama

Pomoćnik ministra za regionalni razvoj Venko Ćurlin izvijestio je okupljene roditelje da je ministarstvo osiguralo novac za završetak obnove, ali zbog problema sa sadašnjim - već drugim izvođačem radova na Tehničkoj školi, ugovor će s njim biti raskinut. Do izbora novog izvođača proteći će najmanje 60 dana, što znači da bi obnova mogla završiti tek krajem zime, rekao je Ćurlin nezadovoljnim roditeljima.

Oko 500 učenika Tehničke škole u Vukovaru protekle dvije godine nastavu je pohađalo u neodgovarajućim prostorijama Radničkog doma. Problemi su kulminirali prošle zime, kada se zbog niskih temperatura i nemogućnosti zagrijavanja privremenih učionica u Radničkom domu nastava morala prekinuti, a učenici su poslani kući. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene