Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Škola nije dovršena

Roditelji prijete bojkotom nastave: Učenici u zimskim jaknama u klupama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditeljima djece iz vukovarske tehničke škole prekipjelo je čekati da se škola napokon dovrši i da njihova djeca mogu normalno na nastavu. Prijete bojkotom nastave.

Već druga godina u improviziranim učionicama. Zimska jakna nastavno pomagalo. 'Razočaran sam, ali što da kažem, takvi su kakvi su uslovi', kaže Aleksandar Gruić, učenik trećeg razreda Tehničke škole Nikola Tesla u Vukovaru. 'Malo smo tužni svi, trebali smo biti u toplim učionicama s boljom opremom i svime', kaže učenik Miro Živković.

Pročitajte i ovo Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 1 "Nema ih niti jedne godine" Mlinarić se na obljetnici masakra u Borovu selu žestoko obrušio na SDSS, a Culej otkrio po čemu pamti ubijenog brata Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) PREDRAG MIŠIĆ Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču

Prije samo mjesec dana obnova učionica bila je pri kraju. Danas samo napuštena građevinska skela. Zbog financijskih problema izvođač je stao s radovima, a resorno ministarstvo raskida ugovor. 'To je jedino rješenje u ovom trenutku koje mi možemo ponuditi, dakle, proces javne nabave, izbor novog izvođača i moliti Boga da taj treći izvođač konačno dovrši ovaj posao', kaže ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić.

Za učenike i profesore to znači da se najranije do veljače neće preseliti u obnovljenu školu. 'Sad kad krene zima pa ćemo se smrzavati, to mi baš nije drago', kaže učenica Katarina Trehub. 'Ne osjećam se baš zadovoljno', kaže učenica Dunja Klisurić.

>> Vukovar: Počinje projekt obnove derutne škole Nikole Tesle u Mirkovcima!

Nezadovoljni su i roditelji. Još jednu zimu u lošim uvjetima djeci ne žele priuštiti. Županiji kao osnivaču škole postavljaju ultimatum. 'Mi ćemo zabraniti odlazak u školu našoj djeci', kaže Dragana Đorđević, predsjednica Vijeća roditelja Tehničke škole Nikole Tesle u Vukovaru.

Da se to ne bi dogodilo, županija će pratiti stanje na termometru. 'Ukoliko dođe do niskih temperatura svi učenici iz tehničke škole će biti smješteni u naše tri škole', kaže Grgo Krajina, županijski pročelnik za prosvjetu. U tri obližnje škole nastava se može organizirati, smatra ravnatelj. 'Mislim da će to biti na obostranu korist i županije i učenika i svih zaposlenih u školi', kaže ravnatelj Đorđe Lukić. Jer sve je bolje od sjedenja u školskim klupama u zimskim jaknama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene