Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kako bi upozorili Vladu da je građanski odgoj nužno u škole uvesti kao samostalan predmet, aktivisti Mreže mladih Hrvatske i Good Inicijativa za sustavno i kvalitetno uvođenje građanskog odgoja, prosvjedovali su na Markovu trgu.


Mladi su aktivisti ispred zgrade Vlade održali performans 'Mladi pred staklenim zidom'. Zabijajući se u veliku ploču pleksiglasa, željeli su upozoriti Vladu i javnost kako bi se građanski odgoj trebao uvesti kao samostalan predmet, a ne kao međupredmetni sadržaj.

Građanski odgoj uvodi se u osnovne i srednje škole

Vezani članci Incident na prosvjedu u Puli (Foto: M. Košta/Glas Istre) - 2 Prosvjed u Puli nije prošao bez incidenta: Policija pokušala privesti dvojicu mladića, oni tvrde zbog majice ''HDZ lopovi'' Rasprava o brexitu, Boris Johnson (Foto: AFP) Novi udarac za Johnsona: Britanski parlament podržao amandman o odgađanju glasanja o brexitu

Naglasili su da se bez temeljnog znanja o političkom sustavu i vještinama potrebnim za ostvarivanje svojih građanskih prava nalaze pred nevidljivim zidom koji se može 'razbiti samo sustavnim građanskim odgojem koji bi se trebao provesti kroz sve faze formalnog obrazovanja'. (Agencija VLM)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook