Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć potrebitima

'Prošle zime sam morala posuditi jaknu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meteorolozi su najavili velike hladnoće, a s niskim temeperaturama mnogim obiteljima doći će i brige - kako kupiti zimsku jaknu, tople hlače i džempere, kape, šalove, rukavice za djecu.

Za te brige pobrinuli su se gledatelji Provjerenog i naši čitatelji i zimskom odjećom napunili ormare mnogim obiteljima u Slavoniji i Baranji.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

'Trebala bih sigurno 500 kuna potrošiti na jakne za njih', rekla je Marina, majka troje djece iz Osijeka. Ali neće morati jer su gledatelji odvojili jakne svoje djece. 'Sad ćemo lakše spavati', rekla je Marina, koja je jaknu za sebe prošle zime posudila. U samo nekoliko dana redakcija Provjerenog zatrpana je kutijama i vrećama tople odjeće, a već danas je ta odjeća u ormarima diljem istočne Hrvatske.

'Nekome će značiti puno više nego nama'

Darovana je obiteljima koje veže ista priča, a za njih smo doznali od udruge Moje dijete iz Osijeka, koja je predstavljena u Provjerenom prošle godine. Udruga pomaže obiteljima čija su djeca oboljela od raka. A borbu s tom bolešću vodile su obitelji koje su vaši pokloni jako razveselili, ili kako su sami rekli, pozitivno šokirali.

'Netko ima više, netko ima manje pa bi trebali raditi balans, pomagati jedni drugima', rekla je studentica Jelena, jedna od gledateljica koja je pretražila svoj ormar i na istu akciju potakla svoje prijatelje. 'Mislim, ovih stvari što smo nas par skupili nama ne znači puno, nekom će možda značiti puno više nego nama', rekla je Jelena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene