Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zažmirio' na prekršaj

Sisak: Vozač policajcu ponudio mito, a onda ga prijavio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski policajac pred mirovinom uzeo je ponuđeno mito.

Zbog sumnje da je primio 50 eura mita kako bi "oprostio" prometni prekršaj bosansko-hercegovačkom državljaninu, sisačko-moslovačka policija privremeno je iz službe udaljila prometnog policajca iz Hrvatske Kostajnice te ga kazneno prijavila Uskoku.

Pročitajte i ovo Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara? Ilustracija USKOK PODIGNUO OPTUŽNICU Mito za porezne inspektore: Od besplatnog gošćenja po restoranima do građevinskih radova u kući

Istragom je utvrđeno da je policajac 26. veljače, prilikom kontrole prometa u mjestu Umetići, zaustavio automobil bosansko-hercegovačkih registracija, koji je brzinom od 72 kilometra na sat (u naseljenom mjestu ograničenje brzine je 50 kilometara na sat) vozio 39-godišnji državljanin BiH.

U zamjenu za neprocesuiranje prometnog prekršaja, za koji je predviđena novčana kazna od 500 kuna, vozač je policajcu ponudio, a ovaj uzeo 50 eura, da bi ga potom prijavio za uzimanje mita. Neslužbeno se doznaje kako je riječ o policajcu pred mirovinom.

Policajac je privremeno udaljen iz službe do završetka disciplinskog postupka te je protiv njega podnesena kaznena prijava Uskoku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene