Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Projekt protiv diskriminacije žena na tržištu rada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI) najavio je pokretanje projekta "Stvaranje novih mogućnosti na tržištu rada" s ciljem osposobljavanja dugotrajno nezaposlenih žena za stjecanje novih vještina i znanja pri pronalaženju posla.

CESI u priopćenju podsjeća na najnovije podatke Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji pokazuju da od ukupnog broja nezaposlenih žena ima 61,2 posto, a taj se postotak ne smanjuje.

Pročitajte i ovo Gužva u Frankopanskoj ulici - 4 Zanimljivi podaci Kako su glasale žene, za koga nisu glasali muškarci, kome su povjerenje dali mladi? Zašto se Dan žena slavi baš na 8. mart? 8. mart Zašto Dan žena slavimo baš na današnji dan?

Projekt je organiziran u suradnji sa splitskom udrugom Dominma, a njime će se osigurati edukacija za korisnice iz Zagreba, te Zagrebačke i Splitsko - Dalmatinske županije, na području korištenja Interneta, stjecanja međunarodne računalne diplome ECDL, te grupne podrške i savjetovanja o osnivanju malog poduzeća ili obrta.

U sklopu projekta analizirat će se dosadašnje državne mjere za poticanje zapošljavanja žena i pratiti provedba mjera iz Nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova na tržištu rada, kao i stvaranje mehanizma zaštite radnih prava u vezi diskriminacije na temelju spola.

Projekt je financijski podržala Delegacija Europske komisiji u
Hrvatskoj u okviru programa PHARE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene