Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenske nepogode

Proglašena elementarna nepogoda za područje Slatine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Olujno nevrijeme praćeno jakom grmljavinom i kišom u utorak je nanijelo velike materijalne štete na poljoprivrednim kulturama.

Zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih velikom količinom oborina virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić u srijedu je proglasio elementarnu nepogoda za područje grada Slatine.

Pročitajte i ovo Tomislav Marević Službe na terenu Dio mještana Drenja Brdovečkog odbija otići od kuće: "Važno je strpiti se..." Problemi na obali Nevrijeme poharalo obalom Problemi na obali: Pijavica, olujni vjetar, iščupana stabla, naselja bez struje - "Najgore su prošli opatijsko područje i područje Lošinja"

Olujno nevrijeme praćeno jakom grmljavinom i kišom u utorak je nanijelo velike materijalne štete na svim poljoprivrednim kulturama - industrijskom bilju, povrću, krmnom bilju, livadama i pašnjacima, stoci, trajnim nasadima, građevinskim objektima - stambeni objekti i gospodarske građevine te oprema, kao i na prometnoj infrastrukturi.

Oborinski vodeni val je poplavio stotinjak kuća u nekoliko ulica u Slatini i desetak kuća u naselju Humu.

U olujnom nevremenu odronio se željeznički nasip!

Prema izvješću Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Virovitica evakuirano je šest starijih i nemoćnih osoba i stoku sa dvije farme.

Bujične poplave oštetile su i željezničku prugu kod cestovnog prijelaza u Lovačkoj ulici te nedaleko od Kozica. Na ta dva pružna propusta pruga je oštećena u duljini oko 200 metara. Snažna bujica odnijela dio nasipa ispod pruge tako su tračnice s pragovima ostale u zraku.

U prekidu željeznički promet

Zbog udara groma nastao je kvar na polubranicima preko željezničkih prijelaza u Slatini i Sladojevcima. Stoga je do daljnjega željeznički promet na dionici podravske pruge od Čačinaca do Slatine u prekidu.

VIDEO Pogledajte dramatične snimke iz Petrinje

Gradsko povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda mora odmah ili u najkraćem mogućem roku izraditi prvo priopćenje s procjenom ukupne štete i dostaviti ga Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda koje će zbirne podatke dostaviti Državnom povjerenstvu.

Od ukupno procijenjene štete samo procijenjene poljoprivredne štete gradovi/općine dužne su unijeti u Registar šteta u poljoprivredi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene