Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Olujno nevrijeme praćeno jakom grmljavinom i kišom u utorak je nanijelo velike materijalne štete na poljoprivrednim kulturama.


Zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih velikom količinom oborina virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić u srijedu je proglasio elementarnu nepogoda za područje grada Slatine.

Vezani članci Jaka tuča pogodila Solin FOTO/ VIDEO Potop i tuča na splitskom području, zabijeljele se ceste Slika nije dostupna Ploče se probudile pod vodom: U nekoliko sati palo 190 litara kiše

Olujno nevrijeme praćeno jakom grmljavinom i kišom u utorak je nanijelo velike materijalne štete na svim poljoprivrednim kulturama - industrijskom bilju, povrću, krmnom bilju, livadama i pašnjacima, stoci, trajnim nasadima, građevinskim objektima - stambeni objekti i gospodarske građevine te oprema, kao i na prometnoj infrastrukturi.

Oborinski vodeni val je poplavio stotinjak kuća u nekoliko ulica u Slatini i desetak kuća u naselju Humu.

U olujnom nevremenu odronio se željeznički nasip!

Prema izvješću Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Virovitica evakuirano je šest starijih i nemoćnih osoba i stoku sa dvije farme.

Bujične poplave oštetile su i željezničku prugu kod cestovnog prijelaza u Lovačkoj ulici te nedaleko od Kozica. Na ta dva pružna propusta pruga je oštećena u duljini oko 200 metara. Snažna bujica odnijela dio nasipa ispod pruge tako su tračnice s pragovima ostale u zraku.

U prekidu željeznički promet

Zbog udara groma nastao je kvar na polubranicima preko željezničkih prijelaza u Slatini i Sladojevcima. Stoga je do daljnjega željeznički promet na dionici podravske pruge od Čačinaca do Slatine u prekidu.

VIDEO Pogledajte dramatične snimke iz Petrinje

Gradsko povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda mora odmah ili u najkraćem mogućem roku izraditi prvo priopćenje s procjenom ukupne štete i dostaviti ga Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda koje će zbirne podatke dostaviti Državnom povjerenstvu.

Od ukupno procijenjene štete samo procijenjene poljoprivredne štete gradovi/općine dužne su unijeti u Registar šteta u poljoprivredi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju