Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nakon Markača i Čermak ostao bez odvjetnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Raspravno vijeće Haškog suda u četvrtak je odlučilo isključiti odvjetnike Čedu Prodanovića i Jadranku Sloković iz obrane generala Ivana Čermaka zbog sukoba interesa, doznaje se od branitelja koji primili odluku i najavili da će se žaliti na nju.

Problem potencijalnog sukoba interesa dvoje odvjetnika pojavio se kada je obrana generala Ante Gotovine otvorila mogućnost da pozove za svjedoka na haško suđenje generala Rahima Ademija, drugog klijenta odvjetnika Prodanovića i Sloković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kosor o inicijativama Vlade 'Još se nisam sastala s odvjetnicima Gotovine i Markača' Slika nije dostupna Čermak na privremenoj slobodi

Dvoje odvjetnika nakon toga je, na preporuku Žalbenog vijeća koje se također bavilo tim pitanjem, dostavilo Haškom sudu izjave dvoje klijenata da su u potpunosti upoznati sa svim aspektima mogućeg sukoba interesa i da i dalje žele da ih Prodanović i Sloković zastupaju - Čermaka u Haagu a Ademija u Hrvatskoj.

Uz to oni su ponudili da za potrebe protuispitivanja generala Ademija u Haagu, u slučaju njegova dolaska na svjedočenje, angažiraju trećeg odvjetnika no raspravno vijeće to nije prihvatilo.

Vijeće je pozvalo na angažiranje novih branitelja, a dvoje odvjetnika moralo bi im prema toj odluci pomagati u pripremi za suđenje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene