Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova školska lekcija

'Prodaja starih udžbenika za dobro siromašnog čovjeka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravo u Zadru, osnovnoškolci koji još nisu preuzeli ni svjedodžbe za tek završenu školsku godinu, već razmišljaju o sljedećoj. Na trgu ispred Gradske knjižnice organizirali su pravu malu trgovinu knjigama.

Na povoljnu prodaju požurili su i roditelji. Na školskim udžbenicima uštedjet će prilične svote novca. Posljednje školsko zvono tek je odzvonilo, a već je započela nova školska lekcija i to unosne trgovine knjigama.

Pročitajte i ovo Stradao ronilac kod Zadra Kod Zadra U moru pronađen mrtav ronilac, utvrđuje se uzrok smrti Ilustracija Priveden je Šok u Zadru: Pijan galamio i prijetio metalnom šipkom

Petar je s lakoćom prodao knjige za peti razred, a za šesti ih na placu ispred knjižnice mukotrpno traži. 'Nabavio sam samo devet knjiga, fali mi ih još 15-tak', kaže Petar.

Oku roditelja ipak manje toga promakne nego Petru. Ne žele propustiti priliku jer su troškovi trostruko manji. 'Ovdje su knjige 15 do 20 kuna, a u trgovini 70 do 80 kuna', dodaje roditelj dvoje djece, Antonio Jurin.

Što bi na akciju prodaje i razmjene kazali ovlašteni prodavatelji knjiga, organizatore ne brine previše. 'Ja mislim da se neće ljutiti ni izdavači ni knjižari, jer ovo je za dobro siromašnog čovjeka', smatra Ivan Pehar, ravnatelj Gradske knjižnice Zadar.

A roditelji će priznati kako će im vlastita trgovačka akcija skinuti težak uteg oko vrata. Uštedjeti će dobar dio novca namijenjen nabavci udžbenika. Zadarskim osnovnoškolcima, koja kuna od prodaje možda ostane i za sladoled. Pred njima je ipak cijelo ljeto.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene