Ilustracija (Davor Puklavec/Pixsell)
Ilustracija (Davor Puklavec/Pixsell)

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, VIII policije postaje Trnje dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom radi osnova sumnje da je počinio kazneno djelo pokušaj ubojstva i pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede.


Oko 23.45 sati po dojavi Hitne medicinske pomoći koja je pružala pomoć ozlijeđenom mladiću na križanju Vukovarske i Miramarske, policija je utvrdila da se radi o dvojici mladića, 23-godišnjaku (hrvatski državljanin) i 18-godišnjaku (državljanin Republike Slovenije).

Vezani članci Smrtonosni napad u pariškoj policiji (Foto: AFP) Francuska: Uhićeno petero ljudi povezanih s napadačem na sjedište pariške policije Policija na Floridi, ilustracija (Foto: AFP) U napadu nožem na Floridi ozlijeđeno najmanje šestero ljudi, policija uhitila jednu osobu

Konstatirano je da su obojica lakše ozlijeđena, odnosno da je stariji zadobio reznu ranu u dijelu noge, a mlađi ubodnu ranu u tijelo te rezne rane po licu i udovima.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se slovenski državljanin nalazio u ulici Ivana Lučića kad mu je prišlo nekoliko mladića s kojima su bili 23-godišnjak i osumnjičeni maloljetnik za ovo djelo.

Nakon verbalnog sukoba grupe mladića sa slovenskim državljaninom, osumnjičeni maloljetnik ga je napao, a na što je reagirao 23 –godišnjak iz društva osumnjičenika i to na način da se postavio između njih dvojice. U tom trenutku, naguravanja i tjelesnog sukoba, osumnjičeni maloljetnik posjekao je nožem 23-godišnjaka, a potom napao i slovenskog državljanina kojem je, osim reznih zadao i ubodnu ranu. Nakon toga osumnjičeni maloljetnik otišao je s mjesta sukoba.

Policijski službenici pronašli su osumnjičenika te ga priveli zbog kriminalističkog istraživanja.