Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjena vremena

Pripremite kišobrane i jakne: Stižu kiša i niže temperature!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dugog i toplog ljeta, ovaj ćemo vikend na svojoj koži napokon osjetiti pravo jesensko vrijeme.

Ovog vikenda stiže intenzivnija promjena vremena koja se neće očitovati samo u nižim temperaturama, nego i po kiši. Nakon tjedana suše i mjeseci bez prave kiše, prva prava oborina mogla bi za vikend dohvatiti Dalmaciju, a kako sada stvari stoje, Slavonija ipak neće biti te sreće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nestabilno U novom tjednu hladnije: Dok će dio Hrvatske uživati u suncu, neki će trebati kišobran Slika nije dostupna klimatološka jesen, ali... Hoće li ljeto i dalje trajati? Jutarnja magla na kopnu i pokoji pljusak na jugu, ali još uvijek će biti sunca i topline

U većini zemlje današnje jutro bit će pretežno sunčano i suho, a naoblačenje s kišom i pljuskovima prijepodne moglo bi stići tek na sjeverni Jadran. Temperatura u unutrašnjosti između 16 i 19, u gorju malo niža, a na moru većinom od 20 do 24 stupnja. Puhat će umjereno, u Dalmaciji i jako jugo, u kopnenom području topao južni i jugozapadni vjetar.

>> Pripremite se, stiže osvježenje!

Poslijepodne u unutrašnjosti očekujmo postupno naoblačenje, a do kraja dana u sjeverozapadnim krajevima i kišu, pljuskove te grmljavinu. Najviša dnevna temperatura prijeći će 30, u Slavoniji može i do 36, no okretanjem vjetra na sjeverni krajem dana i u ovim središnjim krajevima će osvježiti.

Za vikend će biti promjenjivo i svježije, mjestimice s kišom, no uglavnom u zapadnim krajevima. Slično vrijeme će biti i na moru. Kiša, a ponegdje i pljuskovi praćeni grmljavinom. I ovdje će idućih dana malo svježije. 


 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene