Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabava u kostimima

Primorje u znaku maškara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zahuktava se karnevalsko ludilo u Primorju! Na otoku Krku u Vrbniku, po starinskom običaju, nedjeljom poslijepodne maškare obilaze okolna mjesta te donose radost i veselje pjesmom i plesom.

Ni jaka bura i hladnoća nisu spriječili vrbničke maškare u pohodu okolnim mjestima. 'Svaku nedjelju smo u maškarama, imamo volje, imamo dušu i volju sve, i vina' kaže jedna od maškara.

Pročitajte i ovo Klaun, ilustracija Kod Velike Gorice Maškare pokušale provaliti u kuću u kojoj je bilo samo dijete, susjed ih uspio otjerati Balinjerada - 2 41. opatijska balinjerada Maskirani ljudi u neobičnim vozilima okupirali Opatiju: "Moramo probiti novi tunel kroz Učku za željeznicu"

Gdje god dođu domaćini ih počaste hranom i pićem, a oni daruju veselje. 'Drago mi je da se običaji gube', kaže Pera Brusić iz Rijeke. Naravno, maškarama se najviše raduju djeca. 'Zato jer se maskiramo. Roditelji nam kupe nove kostime koje mi želimo', kaže Viktorija Baljak.

Karnevalisti ne zaboravljaju ni najstarije stanovnike Krka. Slijedeće nedjelje idemo u starački dom u Krku gdje su naši stariji ljudi, umirovljenici koji su izrazili želju da posjetimo i njih', kaže Miljenko Valković, Vrbenski dešpet.

I tako će vrbničke maškare kao i ostale diljem Primorja pjesmom i plesom tjerati brige i probleme sve do Pepelnice.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene