Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na suđenju u slučaju 'veliki maestro' pregledane su i preslušane sve do sada predložene tajne USKOK-ove snimke, temeljem kojih je podignuta optužnicu protiv osmero optuženika u jednoj od najvećih hrvatskih korupcijskih afera.


Riječ je o audio i video snimkama telefonskih razgovora i sastanaka za koje USKOK tvrdi da dokazuju kako su optuženici, među kojima su i dva potpredsjednika HFP-a, tražili i primali mito.

Vezani članci VSOA: Ilustracija - 3 Detalji nove afere o kojoj je prvi izvijestio Dnevnik Nove TV: Zbog čega hrvatski vojni špijuni stalno potkradaju državu? Ilustracija Pala banda koja je varala naivne građane: U velikoj akciji privedeno čak 20-ak kriminalaca

Obrana je ranije u više navrata tvrdila da im tužiteljstvo nije dozvolilo uvid u snimke, čime im se onemogućava djelotvorna obrana, kao i da je sud odobrio pregledavanje, odnosno preslušavanje samo dijela tajno snimljenog materijala. Uz preslušavanje nekoliko snimki telefonskih razgovora na današnjem su ročištu svjedočili Jagoda Stipić i Veljko Vujnović.

Osmero optuženih tereti se za malverzacije s prenamjenom zemljišta Ciglane Nin, prodajom dionica hotela Živogošće i Podgora, pretvorbom Osječke pivovare i procjenom zemljišta Badela. Osim za primanje i davanje mita, USKOK ih tereti za pomaganje u primanju mita, izdavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne, udruživanje za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganje i poticanje na te zlouporabe.

Suđenje se nastavlja u ponedjeljak.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju