Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Veliki maestro'

Prikazane sve predložene USKOK-ove snimke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na suđenju u slučaju 'veliki maestro' pregledane su i preslušane sve do sada predložene tajne USKOK-ove snimke, temeljem kojih je podignuta optužnicu protiv osmero optuženika u jednoj od najvećih hrvatskih korupcijskih afera.

Riječ je o audio i video snimkama telefonskih razgovora i sastanaka za koje USKOK tvrdi da dokazuju kako su optuženici, među kojima su i dva potpredsjednika HFP-a, tražili i primali mito.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Dvije kriminalne skupine Svi detalji velike akcije USKOK-a zbog ilegalnog uvoza luksuznih vozila: Među kupcima sportaši, poduzetnici i odvjetnici

Obrana je ranije u više navrata tvrdila da im tužiteljstvo nije dozvolilo uvid u snimke, čime im se onemogućava djelotvorna obrana, kao i da je sud odobrio pregledavanje, odnosno preslušavanje samo dijela tajno snimljenog materijala. Uz preslušavanje nekoliko snimki telefonskih razgovora na današnjem su ročištu svjedočili Jagoda Stipić i Veljko Vujnović.

Osmero optuženih tereti se za malverzacije s prenamjenom zemljišta Ciglane Nin, prodajom dionica hotela Živogošće i Podgora, pretvorbom Osječke pivovare i procjenom zemljišta Badela. Osim za primanje i davanje mita, USKOK ih tereti za pomaganje u primanju mita, izdavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne, udruživanje za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganje i poticanje na te zlouporabe.

Suđenje se nastavlja u ponedjeljak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene