Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema opasnosti za ljude

Prijavljeno onečišćenje zraka iz sisačke rafinerije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni centar 112 izvijestio je kako se jučerašnje onečišćenje zraka u Sisku odnosilo samo na smrad koji se osjetio u gradu iz Ine-Rafinerije Sisak, no kako nije bilo ispuštanja opasnih plinova ni opasnosti za stanovništvo.

Naime, Županijski centar 112 sisak primio je prijepodne nekoliko dojava građana o onečišćenju zraka u Sisku, o čemu je obavijestio Inspekciju zaštite okoliša i dežurnog inženjera u Ina - Rafineriji Sisak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Novo istraživanje Žive dvije godine duže zahvaljujući ratu protiv zagađenja: "Plavo nebo postupno je postalo naša nova normala" Jakarta Na vrhu neslavne ljestvice Ovo je najzagađeniji grad na svijetu: "Situacija je vrlo zabrinjavajuća, toliko je djece bolesno..."

Dežurni inženjer u sisačkoj Rafineriji izvijestio je kako je u jutarnjim satima došlo do gašenja baklje na postrojenju KP-4 Rafinerije, što je uzrokovalo pojavu jakog neugodnog mirisa u gradu Sisku. Ekipe Ina - Rafinerije su odmah počele otklanjati kvar. Radove je otežala niska temperatura zraka, no kvar je otklonjen oko 16 sati.

DC 112 je obavijestio Inspekciju zaštite okoliša pri Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, od koje se doznaje kako se 'onečišćenje odnosilo samo na smrad koji se osjetio u gradu, ali što se tiče otrovnih plinova, nije bilo opasnosti za stanovništvo', navodi se u izvješću Državnog centra 112.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene