Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj bjesnoće

'Prihvatilištu Dumovec nanesena je velika šteta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su veterinarski inspektori ubili 50-ak pasa zbog sumnje u zaraženost bjesnoćom, reakcije javnosti se ne stišavaju.

I dalje se ne stišava situacija vezana za eutanizirane životinje u skloništu Dumovec. Prema riječima ravnateljice Zoološkog Vrta Zagreb Davorke Maljković, prihvatilištu je nanesena velika šteta.

Pročitajte i ovo Okupljeni prosvjednici u Rusiji Opresija se nastavlja VIDEO Stotine uhićenih u prosvjedima zbog smrti Alekseja Navaljnog: Privedeni i novinari Viktor Orban Šokantne ostavke "Ovako dalje više ne može": Javnost je bijesna, Orban uzdrman skandalima

>> 'Bakinog psa su usmrtili injekcijom, stavili ga u najlonsku vrećicu i bacili u kombi'

Ističe kako će ovakva situacija dodatno zakomplicirati udomljavanje. U skloništu se trenutačno nalazi oko 140 pasa, koji traže svoje vlasnike. Objekt je zatvoren i čeka se rješenje Ministarstva poljoprivrede o ponovnom otvaranju. Prijatelji životinja za petak najavljuju veliki prosvjed.

'Htjeli bismo izraziti žaljenje za svim kućnim ljubimcima u našim skloništima, kao i kod udomitelja koji su ovih dana eutanizirani zbog provođenja suzbijanja mjera bjesnoće od strane veterinarske inspekcije', rekao je Emil Tuk, pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene