Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŽRTVE PRIJEVARE

Policija upozorava: Nemojte davati novac našim "kolegama", mi ovako ne radimo

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Prevaranti koji se lažno predstavljaju kao policajci i dalje vrebaju na osobe starije dobi od kojih traže da im predaju novac pod izlikom da je ukraden te ga treba promijeniti, što potvrđuje i slučaj 86-godišnjakinje koja ipak u srijedu u Pazinu nije nasjela na taj pokušaj prijevare.

Istarska policija u četvrtak je priopćila kako traga za nepoznatim muškarcem koji je u nekoliko navrata telefonski nazvao 86-godišnjakinju, predstavljajući joj se kao policajac koji istražuje slučajeve krađe novca u bankarskim institucijama.

Pritom ju je nagovarao da s računa podigne svoju ušteđevinu kako bi policija mogla provjeriti radi li se o ukradenim novčanicama, no ona to nije htjela učiniti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Budite oprezni Provjerite svoje novčanike: Policija upozorila na krivotvorene novčanice, poznato u kojem iznosu

Iz policije još jednom upozoravaju građane da njihovi pripadnici svoje službene zadatke ne provode na način da telefonom od građana traže informacije o novčanicama.

Stoga građane pozivaju na oprez, pogotovo one starije dobi koji su zbog svoje poodmakle dobi, nepažnje ili neupućenosti u pravilu i najčešće žrtve prijevara jer su spremniji na suradnju, često žive sami pa nisu u prilici istog trenutka zatražiti tuđu pomoć.

Prevaranti pak to koriste na razne načine, lažnim prikazivanjem činjenica, te navode starije osobe da nešto učine na svoju štetu, predstavljajući im se kao službene osobe, uglavnom kao djelatnici banaka, zdravstveni djelatnici ili policajci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Budite oprezni Provjerite svoje novčanike: Policija upozorila na krivotvorene novčanice, poznato u kojem iznosu

Kako bi se izbjegle ovakve i slične prijevare, ističu u policiji, potrebno je voditi računa o tome da se osobni podaci nikako ne ustupaju nepoznatim osobama, a traži li to netko od njih telefonskim ili kontaktom uživo da o tome odmah obavijeste banku i policiju te ne pokazuju dokumente i bankovne kartice niti šalju njihove preslike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene