Prema neslužbenim informacijama dvojica nepoznatih napadača pretukla su večeras 47-godišnjeg novinara Dušana Miljuša. Novinar je ispred zgrade u kojoj živi, u Remetinečkoj ulici u Zagrebu, napadnut bejzbolskim palicama. Zadobio je teške tjelesne ozljede, a hitno je prevezen na KBC Rebro, gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Galerija


Miljuš, koji već niz godina piše o mafiji i organiziranom kriminalu u Hrvatskoj, nije u životnoj opasnosti, kažu u policiji.

Vezani članci Uhićenje (Foto: Guliver/Thinkstock) BiH: Uhićen jedan od napadača na novinara televizije nesklone Dodiku Jakov Surać (Foto: Filip Brala/PIXSELL) Surać ispričao svoju verziju obračuna s novinarom: ''Na podu ga nisam ni taknuo, sam je pao i slomio ruku''

Prema neslužbenim informacijama zadobio je potres mozga. 

Napadači su pobjegli, a Miljuš je uspio sam javiti policiji da je bio žrtva napada, doznaje se od glasnogovornice zagrebačke policije Aleksandre Ljube.

Nakon toga je vozilom Hitne pomoći prevezen u KBC Zagreb, rekla je Ljuba dodavši kako je Miljuš nakon napada bio 'kontaktibilan'.

'Prema prvim informacijama život mu nije ugrožen, no o kakvim se ozljedama radi za sada ne možemo reći', kazala je policijska glasnogovornica.

U KBC-u nisu željeli davati nikakve informacije o Miljuševu stanju.

Miljuš već dugi niz godina piše i izvještava o organiziranom kriminalu i često je javno o tome govorio i u medijima. Bio je i predsjednik Zbora novinara sudskih izvjestitelja HND-a.

U policiji kažu da nije prijavljivao prijetnje niti je tražio njihovu zaštitu.

HND je najoštrije osudio napad na novinara te traže hitan sastanak s premijerom Ivom Sanaderom i ministrom unutarnjih poslova Berislavom Rončevićem kako bi ih izvjestili o tom i još nekoliko napada u kojima su u posljednje vrijeme žrtve bili novinari.