U Varaždinu je u srijedu izrečena presuda Nuši Bunić. Proglašena je krivom za ubojstvo bivšeg dečka i osuđena na 12 godina zatvora.

Galerija


Nuša Bunić tereti se za to da je 15. lipnja 2017. u Varaždinu, na livadi u predjelu "Pri beli kipi" pored Drave, nožem ubola 30-godišnjeg Nikolu Tureka u lijevu stranu vrata i prerezala mu karotidnu arteriju, a potom pobjegla s mjesta događaja, dok je oštećenik uslijed nanesene ozljede počeo obilno krvariti, pao u hipovolemični šok i zadobio moždani udar te 17. lipnja preminuo u Općoj bolnici Varaždin.

Nakon što ga je izbola nožem, Nuša je pobjegla, a Nikola se uz otvorenu ranu ipak uspio automobilom dovesti do Kumičićeve ulice u gradu, gdje ga je pronašao jedan prolaznik te obavijestio medicinsku pomoć i policiju. Djevojka je policiji rekla da je bivšeg ubila u samoobrani te je protiv preminulog mladića podnijela kaznenu prijavu zbog pokušaja silovanja.

Majka osuđene Nuše Bunić (Foto: Pixsell,Vjeran Zganec Rogulja) Nušina se majka nakon presude obrušila na novinare: "Ovo je linč! Imam sve crno na bijelo. Sram vas bilo!"

Nuša Bunić u pratnji pravosudne policije dolazi na suđenje (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) Ubola ga u vrat pa pobjegla: Završne riječi na suđenju ''krvavoj Nuši'' za ubojstvo bivšeg dečka

Nuša i Nikola izmjenjivali su SMS-ove i našli se na mjestu zločina. Tamo je pronađen nož s tragovima krvi, a pored noža pronađene su i ostavljene ženske hlače plave boje s tragovima krvi i crni grudnjak. Na automobilu su pronađeni otisci papilarnih linija na staklu prednjih desnih vrata vozila. Vještačenjem je utvrđeno da pripadaju Nuši Bunić.

U automobilu je pronađena i ženska torbica s više predmeta u njoj. Između ostalog, i tokica za nož crne boje te sunčane naočale. S njih je izuzet otisak prsta za koji je analizom DNK-a utvrđeno da pripadaju Nuši Bunić.

Ubojstva koja su izazvala zgražanje javnosti

Policijske statistike bilježe veliki porast nasilja u obitelji, od gotovo 13 posto. U 2018. godini zabilježena su 623 takva slučaja, dok su godinu ranije bila 552.

Kada se gleda rasprostranjenost kaznenih djela na štetu djece i obitelji, prema policijskim upravama najviše slučajeva bilo je u PU zagrebačkoj, PU istarskoj i PU splitsko-dalmatinskoj.

Među ubojstvima koja se mogu naći u crnim kronikama medija, većinom su ona u kojima muškarci napadaju i ubijaju svoje partnerice. Stoga ubojstva u kojem je djevojka ili žena ubila partnera izazivaju veću pažnju, ali i čuđenje i zgražanje javnosti.

Takva ubojstva često su izazvana obiteljskim nasiljem i zlostavljanjem žene koje vrši njihov partner. Podsjećamo na samo neka od takvih ubojstava koja su se dogodila u Hrvatskoj.

Ksenija Topolovčan

Ksenija Topolovčan zbog ubojstva supruga na Županijskom sudu u Varaždinu u ožujku ove godine osuđena je nepravomoćno na 10 godina zatvora i obvezno liječenje od alkohola tri godine.

Kseniju Topolovčan teretili su da je 9. travnja 2018. oko 19 sati u spavaćoj sobi obiteljske kuće u Budančevici u Koprivničko-križevačkoj županiji ubola supruga kuhinjskim nožem u prsni koš dok je on spavao. Nanijela mu je ubodnu ranu prsišta s ozljedom srca uslijed koje je Mirko preminuo na putu u bolnicu. Okrivljena Ksenija bila je uhićena na mjestu događaja pod utjecajem alkohola od 2,60 promila.

Slađana Brkić

Vrhovni sud RH u travnju ove godine potvrdio je presudu Slađani Brkić (28), koja je na varaždinskom Županijskom sudu osuđena na 10 godina zatvora za ubojstvo izvanbračnog supruga Dejana Slivara. Krvavom ubojstvu svjedočila su i maloljetna djeca.

Kuhinjskim nožem oštrice duljine 16 centimetara ubola ga je dva puta u desnu stranu prsnog koša. Zadala mu je ubodnu ranu s krvarenjem u predjelu srca, uslijed čega je Slivar odmah preminuo.

Ubojstvo se dogodilo 15. veljače 2018. godine u poslijepodnevnim satima. U obiteljskoj kući u naselju Goli blizu Koprivnice, Slađana je u poodmakloj trudnoći krenula na svojega muža. Ubojstvo su gledala Dejanova djeca iz prvog braka. Njegov tada 14-godišnji sin pokušao ga je spasiti, no nije uspio.

Slađana je nakon ubojstva Slivara s ozljedama primljena na Odjel psihijatrije u koprivničkoj bolnici. Određen joj je istražni pritvor te je prebačena u svetošimunsku zatvorsku bolnicu, gdje je i rodila te tako postala prva žena koja je rodila u pritvoru.

Zrinka Martišković

Zrinka Martišković, glumica i asistentica režije, ubila je 2013. godine svog nevjenčanog partnera Tomislava Jurišića.

Na četiri godine zatvora i liječenje od alkoholizma zagrebački Županijski sud osudio je filmsku umjetnicu Zrinku Martišković, koja je 2013. godine nevjenčanom suprugu zarila sablju u srce.

Kako se ubojstvo dogodilo nakon obiteljske svađe i tučnjave pod utjecajem alkohola, sudac Ivan Turudić optuženoj je izrekao kaznu ispod zakonskog minimuma od pet godina. Kao olakotna okolnost uzeto joj je i kajanje te smanjena ubrojivost u vrijeme zločina.

Ana Magaš

Hrvatska javnost pamti ovaj slučaj koji datira iz 2005. godine. Ana Magaš (28) 18. ožujka 2005. usmrtila je svoga muža Lucijana Magaša (33) ubodom nožem u leđa u obiteljskom stanu u zadarskoj četvrti Bili brig nakon bračne svađe.

Nakon što je Ana izišla van s prijateljicom, njezin suprug Lucijan našao ju je u jednom klubu kako pleše s muškarcem. Bio je pijan, izvrijeđao je suprugu i otišao kući. Ana se vratila do stana, no suprug ju nije htio pustiti unutra.

Uslijedila je svađa, potom je Lucijan počeo daviti i tući Anu, koja je rukom našla nož i njime ga udarila po leđima. Lucijan je od zadobivene ozljede preminuo. Ana Magaš osuđena je na 9,5 godina zatvora, Vrhovni sud kaznu je smanjio na pet godina, a tadašnji predsjednik Stjepan Mesić pomilovao joj je i smanjio joj kaznu na 3,5 godina. Izišla je iz zatvora 2008. godine.

Snježana Novak

Snježana Novak osuđena je u Rijeci na 20 godina zbog ubojstva supruga. Vrhovni sud naknadno joj je smanjio zatvorsku kaznu za pet godina u ožujku 2007. godine.

Utvrđeno je da je Snježana Novak naručila likvidaciju svoje supruga Ljubomira Novaka. Preko posrednika Krešimira Luketića unajmila je Damira Perasza da ubije njezina supruga.

To je Perasz učinio krajem prosinca 1995. skraćenom lovačkom puškom na obalnom šetalištu u Crikvenici, gdje je Novak trčao. Luketić je u tom suđenju osuđen na 15 godina, Perasz na 20 godina. Motiv za ubojstvo bili su novac i ljubavni trokut, što se otkrilo tek naknadno.

"Ljudi se manje peru": U Hrvatskoj je sve više oboljelih od svraba, evo što učiniti ako se pojavi